La població activa augmenta però disminueix la població ocupada

Imatge relació activitat Baix Llobregat
Document/s adjunt/s: 

El 55% de la població del Baix Llobregat és activa i el 42% ocupada. Respecte el 2001 augmenta la població activa però disminueix la població ocupada. El pes de la població activa i ocupada és major a la comarca que al conjunt de Catalunya.

La població ocupada segons branques d’activitat. Serveis a la producció; comerç, restauració i hoteleria i indústria són les branques d’activitat que tenen més població ocupada. Serveis a la producció també ha estat l’activitat que més ha crescut en ocupació.

Ocupacions masculinitzades: Agricultura, indústria, construcció i transport i comunicacions són les activitats amb ocupació principalment masculina (66%, 71%, 86% i 76% respectivament són homes) i ocupacions feminitzades: Comerç, restauració i hoteleria; administració pública i educació i sanitat i serveis socials són les activitats ocupades principalment per dones (52%, 63% i 79% respectivament).

Empresaris, no empresàries. El 67% de l’empresariat del Baix Llobregat són homes.

Les dones ocupen 3 de cada 4 contractes a temps parcial. El 75% de l’ocupació a temps parcial és de dones. Mentre el 7% del total d’homes està ocupat en contractes a temps parcial, entre les dones aquest percentatge arriba al 25%.

Les tasques domèstiques de la llar les realitzen principalment les dones. El 69% de les dones enquestades manifesten encarregar-se de la major part de les tasques domèstiques de la seva llar. El 53% dels homes enquestats manifesten no realitzar cap tasca domèstico-familiar.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte