Situació del sector de la construcció al Baix Llobregat 2018

Imatge nota de conjuntura laboral setembre 2018

El 9,4% del valor afegit brut de la construcció de Catalunya es produeix al Baix Llobregat. El pes de la comarca tot i haver baixat des de 2008 s’ha mantingut estable al llarg d’aquests 7 anys.

L’empresariat del sector de la construcció és més pessimista en les expectatives de la marxa del negoci que el conjunt de l’empresariat. La debilitat de la demanda i l’augment de la competència són els factors que més pes tenen en la marxa del negoci del sector de la construcció. En els darrers 5 anys, la manca de mà d’obra adequada és el que més pes va guanyant, en canvi, la debilitat de la demanda i les dificultats financeres són els factors que més pes perden.

Després del major registre de compra-venda d’habitatges en el 2004 (14.610 transaccions) i el menor en el 2013 (3.110), el 2017 continua amb el creixement de transaccions iniciat en el 2014 amb 8.009 transaccions. El 9,4% de les compres i vendes d’habitatges de Catalunya van tenir lloc al Baix Llobregat. A partir de 2009, la intensitat constructiva és superior al Baix Llobregat que a la resta d’àmbits territorials.

El pes del sector de la construcció en el conjunt de l’economia productiva és major al Baix Llobregat que a la resta d’àmbits territorials. La grandària de les empreses del sector de la construcció i activitats immobiliàries és menor a la del conjunt de les activitats productives del Baix Llobregat.

El sector de la construcció és el que pateix més els descensos d’ocupació però també el que més augmenta en períodes de creixement d’ocupació.

El sector de la construcció va ser un dels que més va patir l’esclat de la bombolla i que encara no ha recuperat les xifres de població ocupada i empreses registrades en el 2008. Per activitats econòmiques concretes, són les de construcció d’enginyeria civil les que més han disminuït i les especialitzades en la construcció les que menys. Això es tradueix en un descens generalitzat del pes de la construcció en el total de l’economia del Baix Llobregat. Les activitats immobiliàries, en canvi, registren un gran increment respecte el 2008: +81% en assalariats; +17% autònoms i +23% empreses. Aquest creixement es tradueix en un increment del seu pes en les activitats relacionades amb la construcció.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte