Batxillerat i FP són els estudis que generen una major mobilitat fora del propi municipi

Imatge nota mobilitat raons estudi
Document/s adjunt/s: 

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el 80% dels alumnes del Baix Llobregat d’ensenyaments no universitaris estudien al mateix municipi on resideixen (111.670 alumnes), mentre que el 20% restant es desplaça a altres llocs per estudiar (29.360 alumnes), majoritàriament dins de la mateixa comarca (dades del curs 2020-21).

A mesura que augmenta l’edat dels escolars s’incrementa el nombre de desplaçaments fora del municipi. Així, el 90% dels alumnes d’Educació Infantil i educació primària del Baix Llobregat estan matriculats en el seu municipi de residència, percentatge que és del 86% entre els estudiants de secundària.

En els ensenyaments post obligatoris, aquest percentatge disminueix de manera significativa, en especial entre els matriculats a cicles formatius superiors, on només el 17% dels estudiants estan matriculats en el seu municipi de residència. En els cicles formatius de grau mitjà  l’alumnat que estudia al propi municipi és del 31%.

Pel que fa als desplaçaments d’estudiants universitaris, aquests creixen al 2019 respecte l’any anterior pel que fa a la població universitària resident al Baix Llobregat, i disminueixen els llocs d’estudi localitzats a la comarca (dades del curs 2019-20).

Podeu consultar amb més detall aquestes dades, incloent l'àmbit municipal, al document de la nota informativa sobre mobilitat per raó d'estudi.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte