Continua augmentant l'oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat

Imatge nota FP 2018
Document/s adjunt/s: 

310 grups de Batxillerat i 408 grups de formació professional (232 grups de cicles formatius de grau mitjà i 176 grups de cicles formatius de grau superior) configuren l’oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat per al curs 2018-2019.

Continua augmentant l’oferta formativa post obligatòria en tots els nivells educatius. Respecte el curs 2017-2018 l’augment de l’oferta és generalitzada amb 13 grups més de cicles formatius (9 més de grau mig i 4 més de grau superior) i 1 grup més de batxillerat.

Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (17 municipis ofereixen cicles formatius i 22 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat). Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Abrera, Esparreguera, Pallejà, Sant Esteve Sesrovires, Santa Coloma de Cervelló i Vallirana).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d'arts plàstiques, imatge i disseny i via d'arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a la comarca, només s’ofereix a 8 municipis (Cornellà de Llobregat, Esparreguera, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, El Prat de Llobregat i Viladecans).

En quant a les titulacions de formació professional es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Les famílies professionals amb major oferta a la comarca són: Informàtica i comunicacions (57 grups); Administració i Gestió (50 grups) i Sanitat (43 grups). Respecte al curs anterior, cal destacar l’increment de l’oferta formativa de les famílies d’informàtica i comunicacions (4 grups més); comerç i màrqueting (4 grups més); serveis socioculturals i a la comunitat (2 grup més); transport i manteniment de vehicles (2 grups més); arts gràfiques (1 grup més); administració i gestió (1 grup més) i activitats físiques i esportives (1 grup més). En canvi, instal·lació i manteniment disminueix en un grup l’oferta formativa. La resta de famílies professionals mantenen l’oferta formativa del curs anterior.

Des del curs escolar 2012-2013 el Baix Llobregat compta amb oferta formativa de formació professional dual. 13 municipis de la comarca ofereixen formació professional dual (Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Gavà, Martorell, Molins de Rei, Olesa de Montserrat, Sant Andreu de Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts i Viladecans). Aquest curs augmenta en 2 els municipis que ofereixen FP dual a la comarca.

Aquest curs escolar s’ofereixen 73 projectes amb 435 empreses col·laboradores i 478 alumnes. 4 projectes, 84 empreses més però 54 alumnes menys respecte el curs anterior.

Les famílies professionals amb més projectes de formació professional dual al Baix Llobregat són Administració i Gestió (14), Comerç i màrqueting (13) i Informàtica i comunicacions (11). Les famílies professionals d’imatge personal; activitats físiques i esportives; energia i aigua; Indústries alimentàries i comunicació gràfica i audiovisual no ofereixen formació professional dual. En 3 famílies professionals, la formació professional dual suposa més del 25% del total de la formació professional: Comerç i màrqueting (33%); Administració i Gestió (28%); Electricitat i electrònica (27%).

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte