Continua augmentant l'oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat

Imatge nota fp 2019-20
Document/s adjunt/s: 

346 grups de Batxillerat i 426 grups de formació professional (239 grups de cicles formatius de grau mitjà i 187 grups de cicles formatius de grau superior) configuren l’oferta formativa post obligatòria al Baix Llobregat per al curs 2019-2020.

Continua augmentant l’oferta formativa post obligatòria en formació professional. Respecte el curs 2018-2019 l’augment de l’oferta creix amb 19 grups més de cicles formatius (9 més de grau mig i 10 més de grau superior). Es mantenen els grups de Batxillerat en 346.

Si es compara l’oferta formativa de formació professional amb la de Batxillerat, a la comarca hi ha més municipis que ofereixen Batxillerat que cicles formatius (17 municipis ofereixen cicles formatius i 22 dels 30 municipis del Baix Llobregat ofereixen Batxillerat). Així, 6 municipis que ofereixen Batxillerat no ofereixen cicles formatius (Abrera, Esparreguera, Pallejà, Santa Coloma de Cervelló, Vallirana i Begues).

L’oferta formativa de Batxillerat es distribueix en 3 modalitats: arts (via d'arts plàstiques, imatge i disseny i via d'arts escèniques, música i dansa), humanitats i ciències socials, i ciències i tecnologia. En tots els centres que ofereixen Batxillerat ofereixen les modalitats d’humanitats i ciències socials i ciències i tecnologia. La modalitat d’arts és menys freqüent a la comarca, només s’ofereix a 8 municipis, oferint El Prat de Llobregat i Esparreguera la modalitat d’arts escèniques i la resta de municipis (Cornellà de Llobregat, Martorell, Olesa de Montserrat, Sant Boi de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat i Viladecans) arts plàstiques. Respecte al curs anterior, Batxillerat General creix amb un grup més

Quant a les titulacions de formació professional, aquestes es distribueixen segons graus (grau mig i superior) i famílies professionals. Les famílies professionals amb major oferta a la comarca són: Informàtica i comunicacions (63 grups); Administració i Gestió (52 grups) i Comerç i màrqueting (40 grups). Respecte al curs anterior, cal destacar l’increment de l’oferta formativa de les famílies d’informàtica i comunicacions (4 grups més); activitats físiques i esportives (3 grups més); transport i manteniment de vehicles (2 grups més); administració i gestió (2 grup més); arts gràfiques (1 grup més); comerç i màrqueting (1 més); fabricació mecànica (1 grup més); hoteleria i turisme (1 grup més) i imatge personal (1 grup més). En canvi, instal·lació i manteniment continua disminuint la seva formativa (1 grup menys). La resta de famílies professionals mantenen l’oferta formativa del curs anterior.

Aquest curs escolar s’ofereixen 76 projectes amb 496 empreses col·laboradores i 655 alumnes de formació professional dual. 61 projectes, 3 empreses i 177 alumnes més respecte el curs anterior.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte