Més dones, però millor situades? Les dones a les candidatures de les eleccions locals

Imatge informe participació política (1) 2019

Des de 2007, el pes de les dones en les candidatures ha anat augmentat de manera progressiva, tot i amb això, encara no s’assoleixen percentatges equilibrats de representació com tampoc es trenca la tendència de presentar les dones en els darrers llocs de cada tram de cinc (en compliment estricte de la llei).

Aquest any es trenca la tendència anterior i els municipis petits (de menys de 20.000 habitants) són els que tenen una major presència de dones en les candidatures i un major nombre de llistes encapçalades per dones.

Mentre en el 32% dels homes que encapçalen les llistes en aquestes eleccions ja ho van fer en les de 2015, el percentatge de dones que repeteixen com a caps de llista és del 18% del total de les candidatures. Cap formació política té més dones que homes encapçalant les candidatures. El quart lloc de la llista és el més ocupat per les dones en totes les candidatures.

Creix de manera significativa les llistes cremallera en les candidatures locals, tot i amb això, aquestes no superen el 19% del total.

En aquestes eleccions podem afirmar que quan les dones encapçalen les candidatures hi ha un major nombre de dones en les mateixes i estan en millors llocs de sortida.

L'Observatori Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat reediten l'informe d'accés de les dones a la vida política amb les dades de les darreres eleccions locals. Es publica la primera part de l'informe: la participació de les dones en les candidatures de les eleccions locals 2019. Aquesta primera part analitza la composició de les llistes electorals amb perspectiva de gènere centrant l'anàlisi en la composició total de les llistes electorals; l'encapçalament de les candidatures; rotació o repetició; composició de les candidatures segons formacions polítiques; o grandària dels municipis.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte