Qui som

Word cloud Observatori Comarcal Baix Llobregat

L'Observatori

L’Observatori comarcal del Baix Llobregat (OC-BL) es defineix com una eina de suport a la presa de decisions a l’abast de tots els actors i de les institucions i organitzacions locals que, de manera continuada, aporta coneixement i proporciona informació analitzada i contrastada en matèria de desenvolupament local.

L’any 2007 el Consell Comarcal del Baix Llobregat va iniciar un procés de reflexió estratègica en el que es va constatar la necessitat de canviar el paradigma d’actuació per tal de dirigir-se a les persones amb més necessitats i aprofundir en clau territorial, aprofitant i potenciant els recursos propis de la comarca. En el decurs d’aquest procés de reflexió es va fer evident la necessitat de dotar al territori d’una eina d’anàlisi, generadora de coneixement i d’utilitat per donar suport al disseny, execució i avaluació de polítiques públiques amb una visió més integral i transversal.

A partir de l’experiència que tenia el Consell Comarcal mitjançant l’Observatori Permanent del Mercat de Treball del Baix Llobregat (OPMT-BL), es va considerar adient ampliar els camps, àmbits i temàtiques d’anàlisi d’aquest observatori i crear un Observatori Comarcal, amb un tractament més integral, global i transversal de la informació, però a la vegada atent a les necessitats de cadascun dels camps d’actuació de les polítiques públiques que es desenvolupen a la comarca.

Àmbits de treball

Població (evolució i estructura de la població, moviment natural, moviment migratori, mobilitat, habitatge i territori, llars i famílies, projeccions de població, etc.)

Economia i treball (macromagnituds, atur i estructura productiva, relacions laborals i sinistralitat, sectors econòmics, estadística tributària i economia social).

Turisme (ocupació hotelera, oferta i demanda turística, equipaments).

Igualtat (dades de violència masclista, situació de la dona en el mercat de treball, presència de la dona en les diferents institucions polítiques de la comarca, participació de la dona en les diferents conteses electorals).

Joventut (dades dels principals indicadors de la població jove).

Educació (nivell d’instrucció, coneixement del català, escolarització de règim general i especial, formació ocupacional, mobilitat per raó d’estudi, beques de menjador i transport escolar).

Dades municipals (recull d'estadístiques dels 30 municipis de la comarca, la província i del conjunt de Catalunya, amb un format de consulta fàcil i intuïtiu).

Recursos (recursos per a l’anàlisi, clarificació del calendari de publicacions, eines de visualització i clarificació de la informació, i canals de consulta i contacte amb l’Observatori).

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte