127.381 turistes i 33% d’ocupació hotelera el segon trimestre de l’any

Imatge informe trimestral ocupació hotelera
Document/s adjunt/s: 

El Baix Llobregat registra un 33% d’ocupació hotelera el segon trimestre de 2021. L'ocupació registrada a la comarca supera a la mitjana total de la demarcació de Barcelona. La valoració respecte a la marxa del negoci i de l’ocupació és negativa (no arriba al 5 sobre 10 però creix respecte les valoracions del primer trimestre).

 

El principal client dels establiments hotelers de la comarca en els mesos d’abril, maig i juny ha estat el corporatiu (64% del total) i el principal mercat al Baix Llobregat ha estat el mercat espanyol (80% del total).

 

Les principals procedències (del total de pernoctacions del trimestre) han estat: Catalunya (49%);  Madrid (8%);  França (5%) i València (5%).

Els clients procedents de Catalunya (+25%), Balears (+2%) o Itàlia (+1,4%) són els que més han crescut (en pes respecte el total de pernoctacions del trimestre) a la comarca respecte el mateix trimestre de l’any anterior. En canvi, el procedents de Madrid (-10%), Països Baixos      (-6%) o  Galícia (-6%) són els que més han disminuït.      

 

La zona Nord és la que registra la major ocupació del trimestre (36%). La Centre registra la tarifa més elevada (72€). Els establiments de 4 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (35%). Els de 4 estrelles són  també els que registren la tarifa més elevada (85€).

 

Degut a la pandèmia i a les restriccions associades, alguns hotels continuen tancats, tot i amb això, el creixement de l’obertura és constant. Així, al Baix Llobregat es registren 6 establiments hotelers tancats (el 7% del total d’establiments hotelers). La zona Delta és la que concentra el major nombre d’establiments tancats (5). Continua augmentant el nombre d’hotels oberts a la comarca (5 hotels oberts més respecte l’anterior trimestre). Les places hoteleres en oferta augmenten respecte l’any anterior (+859 places, un 12% més).

 

El període vacacional de Setmana Santa d’enguany registra el 65% de l’ocupació de les places hoteleres en oferta. El preu mig d’aquest període és de 88€ la nit.Totes les comarques de l’entorn metropolità registren una ocupació hotelera inferior a la de 2019. Aquesta disminució és comprensible per la situació pandèmica actual, tot i amb això, l’ocupació de setmana santa supera el 50% de les places hoteleres en oferta en totes les comarques de l’entorn (clarament superior a mesos anteriors). El Baix Llobregat es situa com la segona comarca amb major taxa d’ocupació hotelera de setmana santa (65% del total de les seves places en oferta) .

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte