Aquest estiu han arribat més de 346 mil turistes al Baix Llobregat

Imatge nota ocupació estiu
Document/s adjunt/s: 

L’estiu de 2019 registra una ocupació del 78%. Amb l’arribada d’un total de 346.211 turistes als establiments hotelers del Baix Llobregat. L’ocupació a l’agost és el millor registre de l’estiu (83%). L’ocupació del Baix Llobregat ha estat superior a la de la província de Barcelona. Segons comarques de l’entorn metropolità, només el Maresme registra una major ocupació.

La majoria de les reserves als establiments hotelers del Baix Llobregat aquest estiu s’han realitzat online (42%) i la majoria de les reserves són individuals (76%).

En els mesos d’estiu predomina el client procedent de l’estranger (61% procedents de l’estranger i 39% d’Espanya) i creix respecte el passat estiu (de suposar el 59 al 61% aquest estiu).

Catalunya, França, Estats Units i Canadà i Madrid són les principals procedències dels clients als establiments hotelers de la comarca aquest estiu. Respecte l’estiu passat, els clients estatunidencs i canadencs i madrilenys són els que més creixen; els anglesos i catalans, en canvi, són els que més disminueixen.

Les vacances són el principal motiu d’estada (50% del total de l’ocupació) als establiments i negocis continua sent el segon motiu d’estada (39%). Les activitats esportives són el tercer motiu d’estada (6%). Respecte l’estiu passat, augmenta el pes de les motivacions de negocis (+1pp) i vacances (+1pp) i disminueix sobretot altres motius d’estada com reunions familiars o d’amics (-2,4pp).

L’empresariat del Baix Llobregat valora positivament l’ocupació i la marxa del seu negoci aquest estiu. Valoren amb un 8,1 (sobre 10) la marxa del negoci i amb un 8,3 l’ocupació. Les valoracions milloren respecte l’estiu passat.

El preu mitjà dels establiments hotelers aquest estiu és de 82,3€. Les tarifes creixen un 6% respecte l’estiu passat. Juliol és el mes que registra un major creixement tarifari (+10%).

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte