Consolidació del turisme com a motor econòmic del Baix Llobregat

Imatge informe anual turisme 2016

Les dades d’aquest 2016 mostren com el sector turístic continua sent un sector dinàmic en el conjunt de l’economia de la comarca.

El pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva de la comarca supera al pes que té aquest sector en l’Àmbit Territorial Metropolità i en el conjunt de Catalunya. El 15% de les empreses i el 13% de la població ocupada del Baix Llobregat desenvolupen activitats turístiques. A la vegada, el 11% del total de la població ocupada en el sector turístic de Catalunya desenvolupa la seva activitat al Baix Llobregat.

Barcelona es situa entre les ciutats d’Europa que celebren un major nombre de convencions i fires internacionals. L’ocupació hotelera de la comarca es veu afectada de manera positiva per aquestes tant per l’augment d’ocupació detectada com per l’augment de la mitjana tarifària detectada.

El creixement del flux de turistes estrangers i l’increment del client nacional mostren el creixement de la demanda que dibuixaven les expectatives per aquest any.

L’ocupació hotelera del 2016 presenta la mitjana més elevada dels darrers 8 anys (73% del total de l’oferta). El turisme MICE o de negocis creix al Baix Llobregat, representant el 52% del total d’estades als hotels.

El futur del sector demanda una major especialització en l’oferta, considerant els diferents perfils del turista com també els diversos canals d’informació i comunicació a disposició dels mateixos.

Per a potenciar i dinamitzar el sector turístic a la comarca, des del Consorci de Turisme del Baix Llobregat s’està treballant en diverses iniciatives relacionades amb la promoció turística de la comarca i en l’estratègia 2.0. En concret estan treballant en diverses iniciatives, entre les que destaquen el turisme de reunions, familiar, esportiu, i gastronòmic, així com la creació d’una xarxa de senders única per la comarca, en la que el camí del riu Llobregat és el principal eix vertebrador. Així mateix les darreres campanyes de promoció que s’estan fent sota el nou lema “A un salt de Barcelona”, com l'acció de gran impacte adreçada al públic familiar "El Supermes", persegueixen l’objectiu de posicionar el Baix Llobregat com un parc d’oci de Barcelona amb ofertes per gaudir en família, en parella o amb amics. Propostes i experiències singulars per viure una escapada inoblidable: les Coves de Montserrat de Collbató, Catalunya en Miniatura, la cripta de Gaudí de la Colònia Güell, el Parc arqueològic Mines de Gavà, els Espais Naturals del Delta de Llobregat, les platges i el Canal Olímpic de Castelldefels, són alguns exemples. Com també, ho arrodoneix el col·lectiu de restaurants Sabors de l’horta, amb propostes gastronòmiques basades en el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, sense oblidar les festes i esdeveniments singulars que tenen lloc arreu de la comarca.

Loading...

Loading...

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte