Creix l’ocupació hotelera en el primer trimestre de l’any

Imatge informe trimestral ocupació hotelera
Document/s adjunt/s: 

Durant el primer trimestre de 2019 s’ocupen el 56% de les places hoteleres ofertes en els hotels del Baix Llobregat. Respecte el primer trimestre de 2018 creix l’ocupació (+5,1pp). En tots els mesos l’ocupació de la comarca supera a la del conjunt de la província de Barcelona. Febrer, coincidint amb el Mobile World Congress, és el millor mes d’ocupació d’aquest trimestre.

L’ocupació prevista pel segon trimestre de 2019 és semblant a la registrada en el primer trimestre. La valoració respecte a la marxa del negoci i l’ocupació és positiva entre els hotelers de la comarca i creix respecte el trimestre anterior.

Negocis és el principal motiu d’estada dels clients a la comarca aquest trimestre (67% del total). El principal mercat ha estat l’internacional (52%) però disminueix respecte l’any anterior (-1,5%).

Catalunya, Madrid i França són les principals procedències aquest trimestre. Els clients procedents de Xina (+2,5%), Madrid (+2,1%) o Catalunya (+1,6%) són els que més han crescut respecte el primer trimestre de 2018. En canvi, el procedents de França (-1%); Alemanya (-0,8%) o Regne Unit (-0,7%) són els que més han disminuït.

El preu mitjà dels hotels (65,9€) creix respecte l’any anterior.

La Delta és la zona que registra major ocupació (55,6%) i la tarifa més elevada (68,5€) al Baix Llobregat. totes les zones, a excepció de la Centre que disminueix, augmenta la mitjana tarifària respecte el primer trimestre de 2018.

Els establiments d’1 i 2 estrelles són els que registren la major ocupació del trimestre (63,9%). Els de 4 estrelles registren la tarifa més elevada (83,9€). L’ocupació i la mitjana tarifària creix en totes les categories.

Com en l’anterior edició, l’impacte del Mobile World Congress en la marxa del negoci hoteler del Baix Llobregat és positiu. L’ocupació de les places hoteleres arriben al 74% (18 punts per sobre de la mitjana trimestral) i les tarifes superen els 150€ per habitació (84€ més que la mitjana trimestral).

Les zones Delta i Nord són les que presenten les taxes d’ocupació de les places ofertades més elevades i les que presenten els preus més elevats. Zona Centre però, és l’única que creix en ocupació respecte l’anterior edició del Mobile, alhora també és la única zona que baixa la mitjana tarifària respecte l’edició del 2018 del Mobile World Congress.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte