El sector turístic continua creixent al Baix Llobregat

Imatge informe anual turisme 2017

El 2017 es caracteritza per continuar en la millora de les valoracions del sector hoteler respecte a la marxa dels seus negocis i l’ocupació. En concret, els hotelers de la comarca valoren de manera notable tant l’ocupació registrada al llarg de l’any com la marxa del negoci.

Aquestes valoracions no fan més que reflectir les principals dades del sector: La població ocupada en activitats turístiques creix en més del 5% respecte l’any anterior. L’activitat més dinàmica del sector turístic són els serveis d’allotjament (les empreses creixen en un 8% i la població ocupada en un 9%).

El pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva de la comarca supera al pes que té aquest sector a Catalunya i a l’Àrea Metropolitana. El 15% de les empreses i el 13% de la població ocupada del Baix Llobregat desenvolupen activitats turístiques. A la vegada, el 21% del total de la població ocupada en el sector turístic a l’Àrea Metropolitana desenvolupa la seva activitat al Baix Llobregat.

564.232 turistes i 1.112.061 pernoctacions en els hotels del Baix Llobregat en el 2017. L’ocupació hotelera del 2017 es situa entre els tres anys amb més ocupació de la comarca (68,3%). El 49% dels turistes de la comarca van venir per negocis i el 61% provenien del mercat internacional.

Els turistes que visiten la comarca la valoren de manera notable (un 8 sobre 10). 6 elements sobresurten en la valoració de la destinació: la qualitat de l’allotjament que s’ofereix (8,5); el caràcter de la gent (8,5); les platges (8,4); la seguretat (8,3); l’entorn natural (8,1) i el transport públic (8,1). Un cop finalitzen la seva estada,  el 73% dels turistes recomanarien l’estada al Baix Llobregat als seus familiars i amics.

Per a potenciar i dinamitzar el sector turístic a la comarca, des del Consorci de Turisme del Baix Llobregat s’està treballant en l'estratègia òptima per fer el pas cap a la comercialització de productes en el territori, a través d’una plataforma de promoció i comercialització que centralitzi tota l'oferta turística del Baix Llobregat, tant del sector privat com del sector públic. La comercialització del producte del Baix Llobregat té la finalitat d'augmentar l'impacte econòmic derivat del turisme a la destinació per l'increment del nombre de turistes, tot facilitant la comercialització de productes turístics a les empreses i entitats turístiques del territori. Aquesta iniciativa es suma a les que ja realitza el Consorci per a la promoció turística relacionades amb el turisme de reunions, familiar, esportiu, i gastronòmic:

  • Xarxa de senders única per la comarca, en la que el camí del riu Llobregat és el principal eix vertebrador.
  • Campanyes de promoció que s’estan fent sota el lema A un salt de Barcelona” o l'acció de gran impacte adreçada al públic familiar "El Supermes",  que persegueixen l’objectiu de posicionar el Baix Llobregat com un parc d’oci de Barcelona amb ofertes per gaudir en família, en parella o amb amics.
  • Propostes i experiències singulars per a viure una escapada inoblidable: les Coves de Montserrat de Collbató, Catalunya en Miniatura, la cripta de Gaudí de la Colònia Güell, el Parc arqueològic Mines de Gavà, els Espais Naturals del Delta de Llobregat, són alguns exemples.  
  • Tot plegat s’arrodoneix amb el col·lectiu de restaurants Sabors de l’horta, i les seves propostes gastronòmiques basades en el producte fresc del Parc Agrari del Baix Llobregat, sense oblidar les festes i esdeveniments singulars que tenen lloc arreu de la comarca.

 

Des de l'OC-BL es publica l'Informe anual del sector turístic del Baix Llobregat 2017. Aquest Informe combina dades generals del sector (clima empresarial, tendències futures o ingressos per turisme internacional) amb les dades concretes de la comarca ( dades de mercat de treball: ocupació, afiliació, contractació i atur registrats; dades d’ocupació hotelera: perfil del turista, mitjana d’ocupació o de tarifes). Per a informació més detallada del paper del sector turístic a l'economia del Baix Llobregat podeu consultar l'informe complet en el document adjunt.

Loading...

Loading...

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte