El sector turístic diferencia al Baix Llobregat l'any 2018

Imatge informe anual turisme 2018

El 2018 continua mostrant al sector turístic del Baix Llobregat com un sector dinàmic, en creixement i amb bones valoracions tant per part del sector com per part del turista.

El pes del sector turístic en el conjunt de l’estructura productiva de la comarca supera al pes que té aquest sector en l’Àmbit Territorial Metropolità i en el conjunt de Catalunya. El 15% de les empreses i el 12% de la població ocupada del Baix Llobregat desenvolupen activitats turístiques. A la vegada, el 11% del total de la població ocupada en el sector turístic de Catalunya desenvolupa la seva activitat al Baix Llobregat.

Barcelona és la primera ciutat del món en convencions realitzades. Aquest fet incideix de manera positiva en l’ocupació hotelera. Tanmateix, la comarca genera durant tot l'any reunions, incentius i fires que tenen un gran impacte en l'ocupació gràcies al turisme de negocis.

Així mateix, el turisme vacacional, d’oci i familiar també és clau en l’ocupació hotelera del Baix Llobregat i així es tradueix en les accions de promoció desenvolupades pel Consorci de Turisme del Baix Llobregat.

2.494.296 turistes i 4.777.285 pernoctacions en els hotels del Baix Llobregat en el 2018. Quart any amb millor xifra d’ocupació (64,6% de l’ocupació de les seves places). Les pernoctacions han estat realitzades de manera equilibrada entre estrangers (50,1% del total) i espanyols (49,9%). Catalunya, França, Regne Unit i Madrid principals procedències dels clients dels hotels de la comarca.

Des de l'OC-BL es publica l'Informe anual del sector turístic del Baix Llobregat 2018. Aquest Informe combina dades generals del sector (clima empresarial, tendències futures o ingressos per turisme internacional) amb les dades concretes de la comarca ( dades de mercat de treball: ocupació, afiliació, contractació i atur registrats; dades d’ocupació hotelera: perfil del turista, mitjana d’ocupació o de tarifes). Per a informació més detallada del paper del sector turístic a l'economia del Baix Llobregat podeu consultar l'informe complet.

Loading...

Loading...

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte