L'estiu de 2016, la millor ocupació hotelera

Imatge Ocupació hotelera estiu 2016

Segons les dades de l'Enquesta d'Ocupació Hotelera de l'Observatori de turisme del Baix Llobregat, l'ocupació hotelera a l'estiu continua augmentant (87,5%) i consolida el creixement iniciat al 2012.

L’ocupació del Baix Llobregat es situa aquest estiu per sobre de la mitjana de la província de Barcelona (78,4%) i del conjunt de Catalunya (77,5%).

El mes de juliol registra l'ocupació més elevada amb més del 91% d'ocupació del total places hoteleres de la comarca. Els establiments de la zona Delta i els de categoria inferior són els que presenten el major percentatge d’ocupació a l’estiu.

La reserva de grups disminueix representant el 29% de les reserves dels hotels i el 6% de les reserves dels apartaments. Aquest estiu augmenta el promig tarifari (70,1€ és el preu promig d'una habitació doble, a l'estiu de 2015, era de 63,8€). Vacances continua sent el principal motiu d'estada i augmenta el pes de negocis respecte el conjunt de motius d'estada a la comarca en els mesos d'estiu.

La majoria dels clients dels apartaments provenien de l’estranger (75% de l’ocupació), en els hotels aquest percentatge és del 53%. Respecte l’estiu anterior, augmenta el pes del client estranger en els hotels (més de 2 punts percentuals) però disminueix en els apartaments de la comarca (-0,6 punts percentuals). França i Regne Unit són les principals procedències dels clients estrangers dels establiments hotelers (el 36% del total). En els apartaments destaca el mercat francès que representa el 18% del total del client estranger. Respecte l’estiu passat cal destacar el descens del client d'Estats Units i l’augment dels clients francesos. Gairebé la meitat dels clients del mercat espanyol provenen de Catalunya i Madrid (el 46% del total de l’ocupació domèstica dels hotels i el 62% del total de l’ocupació domèstica dels apartaments). Disminueix el client català i augmenta el valencià respecte l’estiu 2015 als hotels.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte