L'ocupació hotelera i d'apartaments continua augmentant

Ocupació hotelera 3T2016

Segons les dades publicades per l'Observatori, l'ocupació hotelera del tercer trimestre de 2016 és del 89,6% a hotels i del 78,5% a apartaments del Baix Llobregat. L'ocupació hotelera i d'apartaments augmenta tant respecte el tercer trimestre de 2015 com respecte el trimestre anterior. Es registra l'ocupació hotelera del trimestre més elevada dels darrers 8 anys. El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i en hotels.

Vacances és el principal motiu d'estada en hotels i apartaments de la comarca. Els establiments de categoria superior i els ubicats a la zona Delta són on vacances ha tingut major pes en les estàncies del trimestre.

El principal canal de reserva ha estat internet (39% del total de reserves en hotels) i el del propi establiment (45,1% del total de reserves en apartaments). Els clients individuals romanen com el principal segment de l'ocupació hotelera (el 73,8%) i dels apartaments (95,8%).

El preu mitjà d'una habitació doble als hotels de la comarca ha estat de 70,3€. Les tarifes augmenten tant respecte el trimestre anterior com respecte el mateix trimestre de l'any anterior.

Augmenta el motiu d’estada per vacances i salut respecte el trimestre anterior i augmenta salut, negocis i activitats esportives respecte el tercer trimestre de 2015. Salut registra la major xifra d’ocupació dels darrers 4 anys. El motiu d’estada que ha tingut més impacte en l’ocupació dels apartaments ha estat clarament el de vacances, seguit dels negocis i activitats esportives.

El tercer trimestre de l'any es caracteritza pel predomini del client estranger en apartaments i hotels. Augmenta el pes dels clients alemany, escandinau i suís en els apartaments del Baix Llobregat. En els hotels, els clients anglesos i belgues augmenten el seu pes en el conjunt de clients estrangers. Els clients procedents de Catalunya i Galícia són els que més augmenten en els clients nacionals dels apartaments, en els hotels són els madrilenys i gallecs.

L'ocupació observada supera a l'ocupació prevista. Els principals indicadors del clima empresarial del sector hosteler (restauració i allotjament, principalment) continuen presentant valors positius.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte