El Premi Literari Delta

El Premi Literari Delta de narrativa escrita per Dones, és un certamen literari biennal que té com a principal objectiu fomentar la creació literària de les dones reivindicant la seva mirada i pensament com a claus per transformar la societat, donant-les així un reconeixement públic. A través d'aquest concurs es pretén encoratjar les dones a desenvolupar els seus potencials creatius a través de l'escriptura i promoure així la igualtat d’oportunitats entre homes i dones en la literatura.

Des de la seva creació el 2001, hi ha hagut una evolució positiva quant a la qualitat i al nombre d’obres que es presenten en cada edició. En aquest avenç han tingut un paper cabdal els tallers d’escriptura que s’han dut a terme en els diferents municipis.

Aquest projecte és un treball en xarxa en el qual actualment participen 16 ajuntaments del Baix Llobregat: Begues, Castelldefels, Castellví de Rosanes, Corbera de Llobregat, el Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat i Viladecans. Així mateix, hi donen suport el Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat.

Per què un premi?

A diferents àmbits de la vida social es poden observar desigualtats de gènere, diferències marcades per la construcció social del rol femení i el rol masculí. Tot i que en les últimes dècades s'han fet enormes avenços, especialment legislatius, per aconseguir la plena igualtat, actualment continuen reproduint-se les desigualtats.

L'àmbit literari no és una excepció i, malgrat tenir una sèrie d'escriptores catalanes reconegudes per la seva excel·lència, la presència d'aquestes en relació amb els escriptors és força inferior i poc reconeguda. D’aquí la necessitat d'impulsar projectes que fomentin la presència d'escriptores i que donin oportunitat a les noves creadores de donar a conèixer les seves obres.

VÍDEOS PREMI DELTA

Vídeos 11a edició

Vídeos 10a edició

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte