Èxit d’assistència en la primera Taula comarcal de Joventut del mandat 2023-2027

Dilluns al migdia el nou conseller comarcal de Joventut, Víctor Flores, donava la benvinguda a la seu del Consell Comarcal, a càrrecs electes i personal tècnic de les àrees locals de Joventut del Baix Llobregat. Obria d’aquesta manera la primera Taula Comarcal de Joventut político-tècnica del mandat 2023-2027, espai de relació i diàleg intermunicipal que afavoreix l’abast comarcal de les accions que s’impulsen des del Servei Comarcal de Joventut del Baix Llobregat i de la seva Oficina Jove. Subratllant la importància de les polítiques locals de joventut en la detecció de necessitats específiques de la població de 12 a 35 anys per la seva proximitat, així com l’agilitat en les respostes que s’ofereixen, ha realçat les figures de tècnics/ques i dinamitzadors/res juvenils com a referents indiscutibles de les persones joves. En aquest sentit, ha encoratjat els/les càrrecs electes presents a l’acte a insistir, en la mesura de les seves possibilitats, per estabilitzar els equips professionals i incrementar la dotació de recursos econòmics al desplegament de polítiques locals de joventut.

L’esdeveniment ha comptat amb la salutació de la directora general de Joventut, la Sra. Rut Ribas, i amb el diputat delegat de Joventut de la Diputació de Barcelona, el Sr. Javier Silva, els quals, en sengles intervencions han agraït la tasca i la dedicació dels equips locals i comarcals de Joventut en la voluntat de millorar les condicions de vida en el marc de les quals les persones joves construeixen els seus projectes vitals. Tant des del Govern de la Generalitat com des del de la Diputació de Barcelona es coincideix que les polítiques de joventut no s’han de llegir en clau de despesa, sinó com a una inversió pública -present i futura- pel foment de la cohesió social, el benestar, l’equitat i la igualtat d’oportunitats. La Sra. Rut Ribas ha fet un esment especial al Pla Nacional de Joventut de Catalunya 2030 (PNJCat 2030)  mentre que, el Sr. Javier Silva, ha subratllat el compromís de la Diputació de Barcelona materialitzat en el nou Catàleg de Serveis 2024.

Després de les salutacions institucionals s’ha donat pas a l’equip tècnic del departament comarcal de Joventut, que ha exposat les principals actuacions executades durant el 2023, a més de les accions clau que s’han fixat pel 2024. L’exposició ha comptat amb la presentació del nou Programa de Suport a l’Ocupació Juvenil i l’equip propi del Consell Comarcal que el desplegarà en setze municipis de la comarca.

La cloenda, a càrrec del conseller comarcal de Joventut, ha servit per agrair novament l’assistència a les més de 55 persones que ens han acompanyat i per les aportacions i suggeriments que han compartit en el torn obert de paraula. Des de l’Àrea de Gestió de Desenvolupament Econòmic i Acompanyament Local es valora de forma altament satisfactòria l’interès despertat per aquest espai, que ha comptat amb la presència d’algun representant (tècnic i/o polític) del 80% dels municipis de la comarca.

Per a més informació pots escriure a joventut@elbaixllobregat.cat

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte