Èxit de la I Fira d’Economia Social i Cooperativa

La I Fira d’Economia Social i Cooperativa del Baix Llobregat dels dies 15, 16 i 17 de desembre ha estat tot un èxit. L’objectiu de la fira era crear un espai de trobada d’entitats d’economia social i solidària on poguessin intercanviar experiències i coneixements. A més de donar a conèixer a la població el tema de l’economia social i les diverses iniciatives empresarials alternatives que hi ha a la comarca.

Gairebé una seixantena d’entitats van participar a la fira on van donar a conèixer els seus projectes a través dels diferents estands i activitats de difusió. Entre els diferents actes cal destacar la presentació del primer any d’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, una xerrada on es van donar a conèixer els resultats del primer any del projecte. Dades molt interessants com per exemple els més de 2.000 persones que van participar a les 486 actuacions d’economia social cooperativa que es van realitzar al llarg del curs. O la creació de més de 30 empreses d’economia social i les 64 persones inserides al mercat laboral.

L’organització d’aquesta fira obeeix a l’objectiu d’aglutinar un espai on totes les entitats d’economia social i solidària del Baix Llobregat tinguin un espai de trobada per poder intercanviar experiències i coneixements. Sobretot que la població pugui conèixer què és l’economia social i quins son els tipus de serveis que es poden cobrir, per visibilitzar que des de l’economia social es poden donar resposta a moltes necessitats que hi ha a la societat.

La fira ha estat tot un èxit gràcies a la bona coordinació entre l’Ajuntament del Prat i l’Ateneu Cooperatiu del Baix Llobregat, qui van ser els encarregats d’organitzar aquesta fira emmarcada dins de la 44a Fira Avícola Raça Prat.

La Fira ha comptat amb la participació de 57 entitats d’Economia Social: Municipis Cooperatius del Baix Llobregat, Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària (XMESS), Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, La Fundació Rubricatus – Tesiprat Serveis, la Xarxa d’innovació social i col·laborativa del Baix Llobregat (XISC), Projecte BIS17 (Baix Innova Social), Xes Baix Llobregat, Som Gestió SCCL, Més opcions, GATS (Grups associats pel Treball Social, Cultural, Comunitari i Ambiental), Fundació Cívica Esperanzah, Labesoc Laboratori incubadora de l’Economia Social i Solidària, Plegats per l'Economia Social i Cooperativa al Baix Llobregat, Prat Actiu SLU, Associació Tata Inti, Esplai El Globus, Coopgros, Fundació Catalana de l’Esplai Arts Plàstiques Esparreguera SCCL, Som Connexió, Som Energia Baix Llobregat, Som eficiència, Fiare Banca Ètica, Arç Cooperativa, Coop 57, Comunitat Minera Olesana, l’Associació Social Business City Barcelona, Illa Cooperativa SCCL. Solidança Treball SL, Centre de Promoció Social Francesc Palau, El Didal, SaóPrat Empresa, Caldas Social, Fundació Privada per la Integració, Laboral FIL - Àuria Grup, Fundació NouXamfrà, Posidònia Escola de Vida, Cooperativa Mandala Patch, Fundació Privada ECOM, Consultoria Coopdemà, Associació Prat Pasta, Tangencial, Cooperativa Agrícola del Prat, Quèviure, Distribuidora de Mercat Social i Orgànic, Cuina Justa - Fundació Cassià Just, Cal Tudela al Camí de Cal Tet, AlSol Tecnologias Solares, SL, Cornèlia, Agricultura pel territori, Associació Rebrot - Parc de les Olors a Cal Monés, Espigoladors, Cooperativa Obrera de Viviendas, Barri Cooperatiu, Uikú Coworking El Prat SCCL, Incubadora Uikú, Suara Cooperativa,FemEscala SCCL, Terapeutas Solidarios Manos Abiertas i Güifibaix

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte