Èxit del projecte pilot per acollir i acompanyar temporalment, persones en situació de vulnerabilitat social i dones víctimes de violència masclista

A finals de 2021, es va posar en marxa un projecte pilot de Servei Temporal  d’Acolliment i Acompanyament per a persones en situació de vulnerabilitat social i dones víctimes de violència masclista de la comarca del Baix Llobregat, que a causa de la seva situació, necessiten un espai on viure temporalment, amb un cert suport professional, per treballar en la seva reinserció social i recuperació. Aquesta iniciativa ha estat possible gràcies a l’establiment d’un conveni de col·laboració amb entitats del tercer sector.

En aquest Servei Temporal d’Acolliment i Acompanyament, hi treballen una educadora social i una psicòloga, que exerceixen les següents funcions:

  • El disseny d’un pla de treball individualitzat, basat en les característiques que presenti la persona i el seu nivell de necessitat.
  • El seguiment de la persona durant el procés d’intervenció i la gestió dels diferents recursos previstos, acordats amb els serveis socials derivants.
  • El disseny d’una programació d’activitats internes per complementar el pla de treball individualitzat.
  • Promoure la creació d’espais de relació i de promoció de la sociabilitat i el suport mutu.

Aquest projecte pilot finalitza el pròxim mes de juliol, amb els següents resultats:

  • 13 persones acollides en total.
  • Total d'habitacions cedides al Consell Comarcal del Baix Llobregat: 15
  • Habitacions ocupades per casos socials: 4
  • Habitacions ocupades per casos de violència masclista: 5

Les professionals de la comarca que han derivat casos a aquest Servei Temporal d’Acolliment i Acompanyament han valorat com a molt positiva la intervenció que s’ha fet des del recurs d’acollida amb els casos derivats, ja que hi ha hagut molta implicació per part de les professionals del servei i el recurs d’acollida disposa de projectes de reinserció sociolaboral, dels  que s’han pogut beneficiar algunes de les dones derivades, facilitant el seu desenvolupament i recuperació.

Des del Consell Comarcal del Baix Llobregat, es donarà continuïtat  a aquest projecte pilot, fins finals d’aquest any, ja que recordem que des de la Direcció General per a l’Erradicació de les Violències Masclistes, només disposen de 2 places per acolliment urgent a tota la comarca, per dones víctimes de violència masclista, i, per tant, és un recurs molt necessari  de mantenir, per garantir l’acolliment i acompanyament d’aquestes dones. D’aquesta manera, reiterem el nostre compromís amb la lluita feminista i contra la violència masclista, així com amb les situacions d’injustícia social.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte