1a Festa de la Vida Bona

Aconseguir un model de Salut Mental Comunitària que integri les persones amb especials fragilitats a la comunitat

Amb aquest objectiu se celebrarà el 27 de maig, al Parc de Torreblanca la 1ª Festa de la Vida Bona

El 27 de maig, i al Parc de Torreblanca de Sant Feliu de Llobregat, se celebrarà la primera edició de la “Festa de la Vida Bona”, un certamen que neix amb la voluntat d'acollir totes les persones i entitats, públiques i privades del Baix Llobregat interessades  en aconseguir un model de Salut Mental Comunitària que integri totes les persones amb especials fragilitats a la comunitat, i potenciar un entorn comunitari en el que tinguin cabuda tota la ciutadania.

La Festa, que tindrà un caràcter bianual, és organitzada per una plataforma de persones i entitats socials del Baix Llobregat, i compta amb el suport de Salut Mental del Baix Llobregat, l'Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord, Club Social Ocioteka- Cuina Justa, Conxita Safont, el Parc Sanitari Sant Joan de Deu, Hermanas Hospitalarias i amb el suport dels ajuntaments de Sant Just Desvern, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí i Sant Feliu de Llobregat, Consell Comarcal del Baix Llobregat i Centre d’Estudis del Baix Llobregat.

Seguint els trets que segons els promotors del projecte fan de la vida, una Vida Bona: alimentació de qualitat, educació suficient, estimulant i útil, oci i diversió intel·ligents, sociabilitat solidària, dret al reconeixement social, dret a la cultura i a la producció creadora i llibertat d'expressió, la Festa, que pretén ser “acollidora, promotora i reivindicativa, comptarà durant tot el dia amb activitats d'oci, de teatre, dansa i música, xerrades, presentacions de projectes, parades d'entitats socials de la comarca i de gastronomia solidària.

La Festa neix a partir de les conclusions del “1er Congrés del Baix Llobregat a debat: Identitat, Cohesió i Entorn” que es va celebrar l’any 2016. En el marc d’aquest congrés va néixer, per part d’alguns professionals propers a la Salut Mental, la necessitat de crear en el territori un grup que impulsés la idea de Salut Mental Comunitària, que s’ha dividit en les àrees de Treball, Habitatge i Vida Bona.

És a partir de la creació d’aquest grup de Salut Mental Comunitària del Baix Llobregat que es genera aquest nou paradigma, que no només vol ser una proposta teòrica, sinó que ha de ser també, i sobretot, una realitat que posarem en pràctica amb la celebració de la 1a Festa de la Vida Bona.

Per què Vida Bona i no “Bona Vida”?

Perquè per Vida Bona s’entén una opció subjectiva, personal i intransferible que cadascun escull a l'hora de situar-se davant la vida, i sota quin desig i quines condicions volen conduir-la. A diferència de la bona vida, on es prima el plaer immediat i material, la Vida Bona aspira a la felicitat que aporta la responsabilitat de saber-se cap a un mateix i cap els altres. La Vida Bona no es fonamenta en el tenir sinó en el ser.

Hi ha qui veu les persones amb especials fragilitats com éssers incapaços d'escollir la vida que desitgen, inclús, i el que és pitjor encara, incapaços de desitjar, esborrant-los així tota responsabilitat i anul·lant-los com a persones de ple dret. I es per aquest motiu que primer es parla de Vida, entenent aquesta com el primer dret humà al qual se supediten tots el altres i després de Bona, entenent que només ho serà si es projecta en pro de la felicitat personal i social.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte