23 persones han finalitzat la seva contractació del programa Treball i Formació al mes de juliol passat

L’inici de la convocatòria de 2017 del programa Treball i Formació va reactivar la vida laboral i professional de les 41 persones participants en el projecte, ja que té com a objectiu millorar l’ocupabilitat i la formació a persones aturades de llarga duració -entre altres aspectes- mitjançant contractes laborals de 6 o 12 mesos. D’aquestes persones contractades, 23 han terminat al juliol pel fet que la durada de la seva contractació era de mig any.

El programa, gestionat pel Consell Comarcal del Baix Llobregat, els ha aportat grans avantatges gràcies a l’obtenció d’experiència laboral i l’adquisició de nous coneixements professionals, a més d’obtenir una formació d’un mòdul d’un certificat de professionalitat.

El projecte s’estructura a partir d’unes determinades línies de finançament: Línia PANP, Línia PRMI i Línia DONA. Els contractes finalitzats han estat els de 6 mesos que pertanyen a les línies PANP i PRMI, que responen a persones en col·lectius en risc d’atur de llarga durada, preferentment de més de 45 anys i 55 anys respectivament o amb una discapacitat mínima del 33% entre altres aspectes. 19 persones han estat contractades amb la línia PANP i 4 amb la línia PRMI.

En general, les 23 persones beneficiàries del programa han treballat en diferents projectes comarcals, ja sigui com a suport administratiu i en l’atenció directa al públic, com a suport administratiu sense atenció al públic, com a suport en la guarda i neteja d’equipaments i instal·lacions públiques o com assessorament i sensibilització en accions cíviques i mediambientals.

Aquests diversos projectes comarcals s’han desenvolupat a 11 municipis dels 14 totals adherits al projecte: Abrera, Begues, Cervelló, Collbató, Corbera de Llobregat, El Papiol, Pallejà, Sant Climent de Llobregat, Sant Just Desvern, Torrelles de Llobregat i Vallirana.

 

Millora de l’ocupabilitat

Durant tot el període de contractació, la persona tècnica de referència ha estat acompanyant i donant suport a les persones participants, tant en les fases del procés d’inserció laboral i de formació com en les de seguiment de l’experiència professional. El resultat d’aquests 6 mesos de treball, juntament amb l’orientació i els assessoraments respecte a la recerca de feina -sobre les entrevistes de selecció o l’actualització del currículum- han afavorit a fer que la gran majoria de les persones millorin la seva ocupabilitat.

En aquests darrers mesos, un 30% dels i les participants ja han participat en diferents processos selectius, un gran percentatge si tenim en compte que abans del programa feia temps que no havien participat en cap procés selectiu. A més, un 22% també continuen amb diverses formacions -especialment d’idiomes i d’ofimàtica- i un 17% han trobat una altra feina i estan treballant en l’actualitat.

D’altra banda, el projecte Treball i Formació ha aconseguit que les persones participants hagin tornat a tenir confiança en si mateixes, fet que els hi ha aportat motivació per a enfrontar-se de nou al mercat laboral i envers la recerca de feina.

El projecte ha comptat amb una subvenció de 628.202,10 euros. El programa ha estat subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i ha estat cofinançat pel Ministerio de de Empleo y Seguridad Social del Gobierno de España i el Fons Social Europeu.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte