Acte d´homenatge a les persones del Baix Llobregat deportades als camps de concentració nazis

El diumenge 8 de maig, el Parc Torreblanca va acollir l'acte d'homenatge a les persones del Baix Llobregat deportades als camps de concentració nazis. Presidit pel conseller de Cultura, Medi Ambient i Memòria Democràtica, Jordi Carbonell, va comptar amb la participació de la presidenta del Centre d'Estudis Comarcals del Baix Llobregat,  Genoveva Català, el president de l'Amical de Mauthausen, Joan Manel Calvo, el director del Museu Memorial de l'Exili, Enric Pujol, i la diputada Adjunta a la Presidència de la Diputació de Barcelona i alcaldessa d'Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz. En les seves intervencions es va recordar el valor de les persones deportades i la seva lluita per la llibertat i els drets, incidint en què no s'ha de permetre que torni a passar aquest horror i  és necessari continuar lluitant pels drets socials i erradicar el feixisme i la repressió.

L'acte es va realitzar dins del marc de la Xarxa de Memòria Democràtica del Baix Llobregat, creada l'any 2020 amb l'objectiu d'impulsar les polítiques en matèria de memòria democràtica de la comarca. Formem part de la Xarxa 25 ajuntaments de la comarca, entitats, sindicats, la Diputació de Barcelona, la Generalitat de Catalunya, l'Amical Mauthausen, el Centre d'Estudis Comarcals i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. Col·laboren també historiadors/es i l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat.

A l'acte també van assistir familiars de les persones deportades, entitats, personal tècnic dels ajuntaments, l'alcaldessa de Sant Feliu de Llobregat, Lidia Muñoz i l'alcalde d'Abrera, Jesús Naharro i la consellera de Salut del Consell Comarcal, Gina Pol,  així com els regidors de cultura i memòria democràtica de Sant Boi de Llobregat, Alba Martínez, de Gavà, Luis Alberto Guitart, de Sant Feliu de Llobregat, Manel Martínez, de Molins de Rei,  Jessica Revestido i de Sant Joan Despí, Alex Medrano.

Conduït pel periodista Sergi Picazo, l'acte va comptar amb la intervenció de la Federació Catalana d'Entitats Corals en la part cultural, que van cantar dues peces sota la direcció de  Juan Carlos Márquez,  i d'Acrobat Cultura que va oferir un recital poètic de gran qualitat a càrrec de l'Estel Solé, poeta, i la Pilar Gastou al violí. L'acte va finalitzar amb la lectura dels 98 noms dels deportats i amb l'ofrena floral a l'espai de record del Parc de Torreblanca, al peu de l'Olivera i la placa dedicada als deportats

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte