Activitats formatives al voltant de les Addiccions Comportamentals

El Consell Comarcal del Baix Llobregat i el Centre de Tractament d'Addicions Comportamentals (CTAC) que gestiona l'empresa Grupo Eulen, organitzen tot un seguit d'activitats formatives en format online al voltant de la temàtica de les Addiccions Comportamentals.
 
Aquestes activitats s'emmarquen en el Servei de Teràpia Familiar que ofereix el Consell Comarcal dins de la II edició del Programa de Benestar Emocional del Baix Llobregat i estan obertes al públic, tant per a famílies com per a professionals dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca.
 
El CTAC, és un centre especialitzat en atenció psicològica de persones que estan patint algun problema derivat d'addiccions comportamentals i altres patologies i seran les seves professionals les que dinamitzin les xerrades/taller.
 
Les addiccions comportamentals són trastorns que apareixen quan la persona desenvolupa dependència a una activitat, realitzant un comportament o conducta, diferent del consum de substàncies. Aquest comportament inicialment pot fer sentir plaer, però en repetir-se moltes vegades o en períodes llargs de temps, pot provocar que apareguin algunes problemàtiques com la necessitat de passar cada vegada més temps fent el comportament, o d'augmentar-ne la freqüència, o la pèrdua d'interès per altres activitats. En alguns casos, si no es pot evitar repetir el comportament tot i els problemes que genera, es pot desencadenar una addicció comportamental.
 
Amb aquestes activitats formatives, es pretén crear un espai de formació i debat al voltant de la temàtica de les addicions comportamentals, per tal que tant persones interessades en el tema com a professionals, puguin adquirir eines per entendre i afrontar aquests comportaments i generar espais de debat i reflexió.
 
Les temàtiques escollides i les dates són les següents:
  • Sexualitat i Pantalles - dijous 30/5 de 19 a 20:30 h.
  • Ús i abús de Videojocs - dijous 27/6 de 19 a 20:30 h.
  • Xarxes Socials i TCA (Trastorns de la Conducta Alimentària) - dimarts 4/6 d'11 a 12:30 h.
  • Violències de gènere digitals - divendres 28/6 de 18 a 19:30 h
  • Addiccions Comportamentals - dilluns 3/6 de 19 a 21 h.
Per tal de participar-hi s'ha de fer la inscripció en aquest enllaç.
 
 
 
Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte