Apropar a les noies a la ciència i la tecnologia, eix de la 8a Jornada Emprenem

La Jornada Emprenem, que organitza cada estiu l'Ajuntament d'Esplugues i el Consell Comarcal per tractar sobre emprenedoria femenina, s'ha centrat enguany en com apropar les ciències i les tecnologies a les noies, ja que una gran majoria de professionals d'aquest sector són homes. La jornada va constar d'una conferència de Clara Grima Ruíz, doctora en Matemàtiques per la Universitat de Sevilla, titulada Alicia en el país de los algoritmos. Una ponència a manera de conte –recolzada amb il·lustracions en directe de Raquel Gu– en què Alícia descobreix què de bo i què de dolent té el món de les matemàtiques i els algoritmes (et fan guanyar en qualitat de vida però també hi ha qui els utilitza per controlar el món) i acaba amb la conclusió que "no és un món fred i de freakies, sinó que qui sap matemàtiques té superpoders, per millorar el món i per lluitar contra qui en fa un mal ús".

Durant la presentació, l’alcaldessa, Pilar Díaz, va recordar que Esplugues està desenvolupant el projecte +Dones3 (Ciència, Talent i Tecnologia) per fomentar l’interès per la ciència i les tecnologies entre les alumnes: “Volem empoderar les dones; no per ser dones tenim determinats límits”. Per la seva part, la consellera de dones del Baix Llobregat, Vicky Castellanos Núñez, va destacar que el foment de les STEM entre les noies continuarà sent un dels principals eixos de treball de les polítiques d'igualtat a la comarca en els propers anys: "Les conclusions del 5è Congrés de les Dones del Baix Llobregat contemplen algunes propostes interessants sobre dones i STEM que desenvoluparem a la comarca".

Precisament, la jornada va cloure amb una sessió pràctica per part d’alumnes de primària de les escoles Folch i Torres i Lola Anglada que han participat a la iniciativa Girls for Change, consistent en idear i crear aplicacions de mòbil per resoldre problemes quotidians.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte