Aprovació unànime al Ple del Protocol marc de dol en cas de feminicidi a la comarca

Els feminicidis són l’expressió més extrema de les moltes violències que pateixen les dones a les societats patriarcals per raó de gènere.

Durant l’any 2019, van morir 55 dones assassinades a mans de la seva parella o ex-parella a l’Estat espanyol, 9 d’elles a Catalunya, i 3 d'elles al Baix Llobregat. A principis d’aquest any, s’ha produït malauradament un nou feminicidi a la comarca.

Degut a la gravetat d'aqestes dades i davant la necessitat d’abordar aquest àmbit, el SIAD del Consell Comarcal del Baix Llobregat ha elaborat una proposta tècnica de Protocol marc de dol en casos de feminicidi a la comarca del Baix Llobregat, que suposa un pas endavant en la lluita contra la violència masclista, i vol establir un pla precís i detallat per actuar en els casos de feminicidis íntims (de dones assassinades a mans de la seva parella o ex-parella). Una inicitiva sorgida de la Comissió de violència masclista del Consell Comarcal del Baix Llobregat, en la reunió celebrada el 29 d’octubre de 2019. Un cop elaborat el document, es va obrir un període d’aportacions pels ajuntaments de la comarca i els serveis implicats en aquest protocol.

A la primera reunió de la Comissió de violència d’enguany, es va consensuar el document, i es va comptar amb la presència de Cristina Guiu, de l’Àrea de Violències Masclistes de l’Institut Català de les Dones, que va presentar el Servei d’intervenció en crisis greus, el qual presta atenció psicològica immediata en casos de feminicidis i agressions físiques i sexuals greus; i amb la presència de Laura Martínez, de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte de Ciutat de la Justícia, que va explicar el funcionament d’aquesta oficina, el Servei d’Acompanyament a Judici per dones víctimes de violència masclista, així com els recursos que es poden activar des de l’Oficina d’Atenció a la Víctima del Delicte en casos de feminicidi.

El dilluns 20 de gener, es va aprovar de forma unànime al Ple del Consell Comarcal, el Protocol marc de dol en casos de feminicidi a la comarca del Baix Llobregat, amb l’objectiu de posar-lo a l’abast dels municipis de la comarca i facilitar a totes les víctimes un procés de reparació i recuperació de les conseqüències traumàtiques del que ha succeït.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte