Avança el projecte de les Muntanyes del Baix

El dimarts 21 de gener de 2020, els 16 municipis de les Muntanyes del Baix, amb la participació del conseller de Medi Ambient Jordi Carbonell, s'han reunit per seguir avançant en el projecte compartit de gestió dels espais agroforestals d'aquest territori. En concret s'ha avançat en la concreció del pla d'accions conjuntes 2020 - 2024, que preveu un conjunt d'accions en 5 àmbits: Gestió forestal sostenible, Agricultura i Ramaderia, Espais Naturals i Patrimoni, Ús Públic i Regulació, i Educació i Sensibilització. També s'ha avançat en un projecte de senyalització compartit dels accessos a les Muntanyes del Baix. 

Les Muntanyes del Baix són un espai privilegiat al marge dret del riu Llobregat, en un espai continu que s’estén des dels nuclis urbans del Delta del riu, el massís del Garraf – Ordal i fins a les carenes que delimiten les conques de l’Anoia i el Llobregat. En conjunt són més de 120 km2, amb més de 12.000 ha, de les quals més de 10.000 ha corresponen a superfície forestal.  De les Muntanyes del Baix en destaquen els seus valors vinculats als aprofitaments agrícoles, ramaders i forestals que han modelat el paisatge, els valors naturals i paisatgístics (element clau en la infraestructura de l’Anella Verda on hi ha més de 5.000 ha que són Xarxa Natura 2000), així com un  patrimoni extens, tan material com immaterial, a nivell natural, cultural, arquitectònic i festiu. I tot plegat, coexistint amb una població de més de 300.000 persones, per la qual cosa, a més, cal afegir-hi l’important valor social d’aquest territori.

El projecte de les Muntanyes del Baix ha de contribuir a dinamitzar la gestió forestal, agrícola i ramadera, per tal que l’espai esdevingui menys fràgil front a riscos com els incendis forestals, que de fet, constitueix l’amenaça més gran a les Muntanyes del Baix, i que pot agreujar-se amb el canvi climàtic.

Els municipis que integren les Muntanyes del Baix són: Begues, Castellví de Rosanes, Cervelló, Corbera de Llobregat, Gavà, La Palma de Cervelló, Martorell, Pallejà, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Santa Coloma de Cervelló, Torrelles de Llobregat, Vallirana i Viladecans.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte