Cal una alternativa que garanteixi la continuïtat de l’Escola El Brot

El conseller comarcal d’Educació, Jordi Gil, s'ha trobat aquest matí amb la directora de l’Escola El Brot, un centre concertat, fundat fa 33 anys, especialitzat en infants amb dificultats d’aprenentatge (DEA), específicament amb dislèxia i trastorn d'atenció que mantenen el seu potencial cognitiu.

El centre, amb 91 alumnes i una trentena de professionals, atén infants de 20 municipis de la nostra comarca.  Fa un any, el departament d’Educació de la Generalitat els va anunciar que s’havien d’adaptar al decret d’escola inclusiva, ajustant el seu règim d’admissió d’alumnes a la llei o passar a ser un centre ordinari.

En aquest sentit, la fundació que gestiona l’escola El Brot, va anunciar fa uns dies el seu tancament, assegurant que sense el finançament de la Generalitat, l’única alternativa que permetria mantenir obert el centre seria convertir-se en un centre completament privat.

En aquest context, el conseller comarcal d’Educació, Jordi Gil, declara que “és del tot necessari buscar una alternativa que garanteixi la continuïtat de l’Escola Brot, un centre amb un èxit escolar del 97 % del seu alumnat, i que s’ha convertit en un model educatiu referent, pel que fa a la inclusivitat  d’infants i joves al nostre territori”.

És per això que se sol·licita a la Generalitat de Catalunya que es garanteixi el futur educatiu dels infants i de les seves famílies en aquest centre referent, el qual té una ràtio assignada de 12 alumnes per docent, fet que garanteix l’atenció que aquests infants i joves necessiten per assegurar el seu èxit escolar.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte