Compromís de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de millora amb i per les persones

La seu del Consell Comarcal ha estat l’escenari avui de l’acte de signatura del Compromís de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de millora amb i per les persones del Baix Llobregat.

La benvinguda ha anat a càrrec del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el cap del Servei d’Acció Social de la Gerència de l’Àrea d’Atenció a les persones de la Diputació de Barcelona, i del secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.

Acte seguit, el conseller comarcal de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, Xavi Paz, ha donat pas a la presentació “Previsions de futur. Contracte Programa”, per part de la directora general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Meritxell Benedí.

 A continuació, la coordinadora de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Consell Comarcal, Olivia Gonzàlez, ha presentat la feina feta des de la Constitució de la Taula de Serveis Socials del Baix Llobregat a l’any 2011 fins el dia d’avui.

En la seva intervenció, la coordinadora de l’Àrea Bàsica, ha destacat que els compromisos pactats en la constitució de la Taula de Serveis Socials, van constituir les línies de treball de la feina realitzada aquests anys.

Així mateix, ha posat de relleu l’espai de trobades tècniques, engegat a l’any 2016, que va promoure el treball col.laboratiu entre els tècnics i les tècniques de l’Àrea Bàsica i que es va posar en marxa com a resposta a l’inquietud d’aquests/es de compartir propostes tècniques per millorar els serveis socials. Aquest espai ha estat molt ben valorat i ha generat tot una sèrie de millores, com són, donar seguretat als i les professionals, generar equitat al territori, incrementar la capacitat de donar resposta a noves problemàtiques socials, generar coneixement de territori o incorporar al servei la perspectiva del món local.  I la diagnosi portada a terme l’any 2018, que tot i indicar algunes necessitats i oportunitats de millora de l’àrea bàsica, ha confirmat la necessitat de continuar treballant en la línia de millora iniciada, on s’ha evidenciat el potencial dels equips de la comarca, l’esperit de millora i la capacitat de treball col.laboratiu.

També ha posat en valor la complicitat dels càrrecs electes, els quals també van fer en el seu moment una feina d’anàlisi i acompanyament del procés, així com la confiança de la Generalitat de Catalunya i de la Diputació de Barcelona, que han donat suport a aquest tipus d’iniciatives i s’han atansat al món local per conèixer les necessitats del territori.

Per finalitzar, el conseller Xavi Paz ha llegit el compromís de l’Àrea Bàsica de Serveis Socials de millora amb i per les persones del Baix Llobregat, consistent en enfortir els serveis socials de la comarca en un procés de millora contínua i consolidar el sistema de serveis socials com a quart pilar de l'Estat del Benestar de manera alineada i col·laborativa amb la resta de municipis de l'àrea bàsica, millorar el model de prestació de l'ABSS per tal de donar un millor servei a la ciutadania en les diverses dimensions estratègiques d'aquesta atenció i reforçar i promoure el treball en xarxa amb altres sistemes o actors.

L’acte ha conclòs amb una foto de família i un esmorzar saludable.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte