Compromís pel bon tracte a les persones grans i persones amb situació de fragilitat

Un centenar de persones es van aplegar ahir al Consell Comarcal per assistir a l’acte de compromís del territori amb les persones grans i persones amb situació de fragilitat amb patiment emocional.

La presentació va anar a càrrec del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el gerent de l’Àrea d’Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Pep Muñoz, i la directora general de Famílies de la Generalitat de Catalunya, Roser  Galí.

Seguidament, el conseller comarcal de Polítiques de Benestar i Desenvolupament Social, Xavier Paz, va donar pas a la conferència “La Longevitat: una modalitat serena del saber” de la mà de l’economista Jordi Alberich.

A continuació, la coordinadora del SEAIA i del SEAP, Ester Fornells, i el psiquiatra i geriatra del SEAP, Josep Moya, van presentar el treball realitzat pel Servei Especialitzat d’Atenció a les Persones (SEAP), un nou servei que es va iniciar a la nostra comarca, amb el suport del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i la Diputació de Barcelona el 15 de juny de 2018 a partir de l’estudi sobre “el Bon tracte a les persones grans i persones en situació de fragilitat amb patiment emocional: Cap un envelliment saludable”.

Des de la seva creació les derivacions i consultes que ha rebut han entrat de forma continuada posant de manifest la impotència del professional que es troba sol davant de situacions que sovint són especialment complexes.

El treball realitzat pel SEAP, en primer lloc, serveix de suport cap els professionals, ampliant la seva mirada des d’altres disciplines que ajuden a trobar possibles solucions a partir d’un treball realitzat amb xarxa i des dels diferents dispositius d’un mateix territori. I en segon lloc, quan hi ha casos especialment complexes, la intervenció directa amb la persona que està patint una situació d’espoli o de maltractament, posa un marc de protecció i d’intervenció compartit per tal de trobar noves sortides.

Amb aquest acte, Ajuntaments i Consell Comarcal van fer un pas més amb la signatura del document de compromís pel bon tracte a les persones grans i persones amb situació de fragilitat amb patiment emocional amb l’objectiu de fer pública la voluntat de treballar per un tracte digne i respectuós a les persones a partir de la sensibilització social i de la implicació de les institucions.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte