Conseqüències de la tempesta Glòria al Baix Llobregat

L'episodi de fortes ventades i pluges intenses que va patir la nostra comarca entre els dies 20 i 23 de gener, va produir conseqüències greus i fins i tot devastadores en molts indrets del territori.

Des del Consell Comarcal es va sol·licitar als ajuntaments del Baix Llobregat, informació dels danys ocasionats als municipis per tal de conèixer les afectacions i amb l’objectiu de preveure i demanar a les administracions públiques competents i companyies de serveis, els ajuts econòmics i l’adopció de mesures de reparació dels danys.

De les informacions rebudes pel Consell Comarcal es destaquen especialment les afectacions al medi natural, en concret a platges, camins, lleres, talussos i infraestructures d’evacuació de les avingudes, i a la zona agrícola, amb grans superfícies afectades, el que suposa un impacte econòmic molt important. Així mateix, també s’han vist afectats equipaments públics, instal·lacions, arbrat viari i jardineria.

Les valoracions preliminars i estimatives rebudes dels danys ocasionats, tant per part dels ajuntaments de la comarca, com per part del Consorci del Parc Agrari, el Consorci de la Colònia Güell i el mateix Consell Comarcal, ascendeix a més de 10.800.000 € en patrimoni públic i més de 550.000€ en el patrimoni privat.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte