Constituït el Consell de la FP del Baix Llobregat

Aquest matí ha tingut lloc la constitució del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. De la mà de les administracions públiques, els principals agents socials i econòmics, i la comunitat educativa del Baix Llobregat, el Consell de la FP del Baix Llobregat neix amb la finalitat de millorar la competitivitat de les nostres empreses, revaloritzar la formació professional i vetllar per la igualtat d’oportunitat garantint un sistema de qualitat a la nostra comarca.

L’acte de constitució ha tancat una jornada que ha comptat amb la presència d’alcaldes i alcaldesses, regidors i regidores, així com representants d’administracions, entitats i actors vinculats a la formació del territori.

La jornada s’ha iniciat amb la benvinguda per part del president del Consell Comarcal, Josep Perpinyà, el president del Consell Català de la Formació Professional, Fabián Mohedano, la Directora del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, Mercè Garau, i la Directora General d’Indústria, Matilde Villarroya.

A continuació el conseller comarcal d’Educació, Jordi Gil, ha donat pas a la ponència “L’impacte laboral de la indústria 4.0 a Catalunya”, per part de Joan Miquel Hernández Gascón, Cap de l’Àrea de Desenvolupament Empresarial de la Direcció General d’Indústria, qui ha insistit en que les principals actuacions per fer front a l’impacte laboral de la indústria 4.0 tenen a veure amb la formació, que les empreses hauran de fer un esforç per reciclar la seva plantilla, i que  hi haurà persones que es veuran expulsades del mercat de treball, per la qual cosa s’haurà de prendre en consideració la posada en marxa de nous mecanismes de lluita contra la desigualtat

Seguidament, Jose A. Carcelén, conseller comarcal de Desenvolupament Econòmic i Agrícola, ha moderat la Taula Rodona on sindicats i patronals, han fet una valoració de  la importància de la creació d'aquest consell de la Formació Professional i quines són les necessitats que es volen cobrir amb la seva posada en marxa.

L’acte d’avui ha suposat la culminació de molts mesos de treball que ha donat com a fruit la creació del Consell de la Formació Professional del Baix Llobregat. Com recull el preàmbul del seu reglament, aquest Consell és la manifestació de la voluntat de les principals administracions públiques, els principals agents socials i econòmics, la comunitat educativa del Baix Llobregat  i la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya, d’apostar per potenciar i valoritzar la Formació Professional, la Formació Continua i la Formació Ocupacional a la comarca, i la seva interrelació com a eix prioritari per millorar i articular un sistema integral de formació pel treball.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte