Conversa temàtica sobre Economia Social i Solidària amb el Servei de Primera Acollida

El passat mes de maig es va celebrar a la Sala de Plens del Consell Comarcal del Baix Llobregat, una conversa temàtica sobre Economia Social i Solidària amb el títol de “Transformar les relacions socials i econòmiques des de la diversitat” organitzada pel Servei de Primera Acollida de l’Àrea d’Acció Social i Salut.

Aquesta conversa va estar dinamitzada per les companyes de la Cooperativa Col·lectivaT amb la ponència de Özgür Günes Öztürk i de l’Associació MigreESS amb la ponència de Luz Hache Ramírez i estava dirigida a les participants del Servei de Primera Acollida del Consell Comarcal que estan realitzant el Mòdul A de Competències lingüístiques bàsiques en llengua catalana amb la Fundació Ficat.

En aquesta xerrada les dues entitats participants, van poder presentar el seu projecte i explicar el concepte del suport mutu i Economia Social i Solidària (ESS). Es van presentar també diferents exemples d’iniciatives d’ESS d’arreu de Catalunya per part de persones d’orígens diversos i les participants van poder debatre i reflexionar sobre aquesta temàtica.

A la darrera part de la sessió, es va obrir un espai de diàleg per poder compartir experiències d’ESS en els diferents països d’origen de les participants i es van plantejar possibles projectes per a desenvolupar en un futur. Inclús les companyes que van dinamitzar la trobada es van oferir a fer una propera sessió per seguir treballant en les iniciatives que van proposar les participants.

L’Economia Social i Solidària és el conjunt d’iniciatives socioeconòmiques, que prioritzen la satisfacció de les necessitats de les persones per sobre del benefici econòmic. Aquest tipus d’iniciatives es caracteritzen per la seva independència dels poders públics i actuen orientades per valors com l’equitat, la solidaritat, la sostenibilitat o la inclusió i són promotores del canvi social. Des del Consell Comarcal apostem per difondre aquest tipus d’iniciatives per l’alt impacte social que tenen en el nostre territori i en les persones que hi prenen part.

L’objectiu d’aquesta conversa temàtica, era apropar aquesta tipologia d’organització laboral que suposen les Cooperatives a la població nouvinguda, així com fer difusió d’una metodologia de desenvolupament socioeconòmic diferent de la predominant al mercat laboral i que sovint no compta amb prou visualització en aquest col·lectiu.

L’ESS pretén transformar les relacions socials i econòmiques des de la diversitat i pot suposar per les persones nouvingudes una nova forma d’accés al món laboral i de participació en la comunitat que resulta molt positiva.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte