Dia Europeu de la Informació Juvenil

Avui es commemora el Dia Europeu de la Informació Juvenil, on es reivindica la importància d’acompanyar a les persones joves en el seu procés d’emancipació i de definició del projecte de vida propi. Arreu del continent s’estén una àmplia xarxa d’informació juvenil, els equips professionals de la qual dediquen el seu treball diari a atendre les demandes i interessos de les persones joves en matèria d’informació i orientació. En l’era del coneixement la capacitat de seleccionar, analitzar i utilitzar adequadament la informació és imprescindible i, en aquest sentit, aquelles persones que es dediquen a la informació juvenil desenvolupen un rol d’acompanyament que esdevé cabdal.

La comarca del Baix Llobregat és la tercera de Catalunya amb major nombre de persones joves (superada només pel Barcelonès i el Vallès Occidental). Segons xifres d’Idescat, a 1 de gener de 2018, a la comarca hi havia 120.483 persones d’entre 15 i 29 anys.

Des del Servei Comarcal de Joventut es treballa diàriament perquè la perspectiva de la joventut sigui present en qualsevol política que es dissenyi al territori i perquè les necessitats de la població jove siguin tingudes en compte en el moment d’implementar-les. Tant les dificultats que han d’afrontar les persones joves com les oportunitats disponibles canvien periòdicament i això reclama que, els agents que treballen en l’àmbit de la joventut, hagin d’estar contínuament atents a la realitat que els envolta. D’aquesta manera es poden detectar ràpidament noves tendències i donar-los resposta.

El Registre d’Informació Juvenil és un recurs de l’Agència Catalana de la Joventut que recull dades bàsiques de les consultes realitzades per les persones usuàries dels serveis d’atenció, informació i orientació juvenil de Catalunya. Les dades recollides amb aquesta eina al conjunt del Baix Llobregat ens permeten estar connectats a la realitat juvenil i a les demandes d’informació que realitza la població jove. Així, podem fer-nos una idea del perfil de les persones usuàries dels serveis i, conseqüentment, emprar aquesta informació per adaptar els continguts informatius i orientar-los més encertadament.

Amb les dades referents al total de registres de 2018, corresponents al Baix Llobregat, s’ha elaborat el següent material infogràfic, que sintetitza les principals dades descriptives de les consultes que es van realitzar als serveis d’informació juvenil de la comarca. Cal  destacar que, al Baix Llobregat, hi ha gairebé una trentena de Serveis d’Informació Juvenil i que, com es pot apreciar amb les dades a la mà, la proporció global de persones usuàries que s’han atès  és significativa: aproximadament 1 de cada 4 persones joves han estat usuàries d’algun dels serveis i/o recursos oferts durant el 2018 al territori.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte