Discriminació de la dona al mercat de treball, any 2016 i seguim...

L'Observatori Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat publiquen l'informe "LES DONES EN EL MERCAT DE TREBALL. Existeix una discriminació per gènere?", que posa de manifest l'INCREMENT DE LES DESIGUALTATS ENTRE DONES I HOMES.

8 de març de 2016, Dia Internacional de les Dones. Sembla que l’inici de la recuperació econòmica és un fet. Fa mesos que les dades publicades sobre l’atur, la contractació, la creació o destrucció d’ocupació, etc, mostren una evolució positiva. Però si filem una mica més prim amb les dades i els hi posem cara de dona, la recuperació és un miratge.

Ser dona al 2016 significa:

  • Que el teu salari és, de mitjana, 6.944 euros inferior al dels homes. Tant se val la teva edat, la teva ocupació o el teu nivell d’estudis.
  • Que el teu risc de caure en la pobresa va en augment, mentre que el dels homes disminueix. A més a més, el risc es multiplica en els casos de famílies monomarentals.
  • Que si et quedes a l’atur et serà molt més complicat trobar feina que si ets un home. Més de la meitat de les dones aturades majors de 45 anys porten més d’un any a l’atur.
  • Que si tens la sort de trobar feina, el més probable és que sigui un treball precari, amb contractació temporal i a temps parcial.
  • Que la maternitat es perpetua com un gran factor de discriminació de les dones al mercat de treball.
  • Que tens menys oportunitats de tirar endavant la teva pròpia empresa. Això si, si ho aconsegueixes, tens més possibilitats d’èxit, perquè els homes encapçalen l’abandonament del procés emprenedor.
  • Que la responsabilitat de la conciliació laboral i familiar recau en tu, i que ets tu qui s’encarrega majoritàriament de les tasques domèstiques i la cura familiar. De mitjana les dones hi dediquen a aquestes tasques 2 hores més que els homes.

L’anàlisi de la realitat permet prendre consciència de les injustícies que les dones pateixen pel sol fet de ser-ho, alhora que reafirma el fet que els avenços socials de les darreres dècades, que han permès la construcció de valors, rols i formes de pensar alternatives i lliures de masclisme, no tenen marxa enrere.

El Consell de les Dones del Baix Llobregat continua treballant per un canvi profund de valors a tots els estaments de la societat que afavoreixi el desenvolupament en igualtat de la vida professional, personal i familiar de les dones.

 

Enllaç a l'informe "LES DONES EN EL MERCAT DE TREBALL. Existeix una discriminació per gènere en el mercat de treball?"

Enllaç infografia

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte