Diversos tècnics i tècniques impulsors/es de la comarca assisteixen al primer Saló de l’Ocupació Juvenil

Els tècnics i tècniques impulsors/es del Programa de garantia Juvenil del Consell Comarcal Baix Llobregat i del Garraf; i dels Ajuntaments del Prat de Llobregat, Castelldefels i de Vilanova i la Geltrú han assistit al Saló de l’Ocupació Juvenil que ha tingut lloc del 14 al 16 de març a la Fira de Barcelona.

L’objectiu principal del saló és promoure l'ocupació entre les persones menors de trenta anys i de fomentar la contractació juvenil; tant per a joves universitaris i altament qualificats com per als qui pateixen les situacions més vulnerables. Per tant, els joves visitants han trobat informació, assessorament per part dels serveis públics, les entitats del tercer sector, els gremis professionals i les empreses privades.

Els tècnics han pogut conèixer l’oferta d’ocupació per joves, conèixer les entitats participants i establir relacions amb entitats noves o que fins ara no s’havia treballat. Destacar, la presència de moltes entitats que ja treballen amb els tècnics impulsors com Fundesplai, Intermedia, acidH, Tadel Formació, Pere Tarrés, entre d’altres. On s’ha aprofitat per conèixer personalment als/les tècniques i tècniques de les entitats i conèixer nous programes o formacions que realitzaran però que encara no han sortit.


El saló ha comprès 7 espais diferenciats per conèixer els recursos i serveis públics existents, rebre assessorament sobre drets i deures laborals, apropar-se al mercat laboral, descobrir noves ocupacions i oficis, o apropar-se a entitats del tercer sector o el món de l’emprenedoria.

Un dels primers espais era ‘Coneix’, on els joves podien tenir una orientació i assessorament del millor recorregut que havien de fer per les diferents àrees i espais del Saló que més s’adequaven a les seves necessitats i interessos. ‘Apropa’t’ era un espai on els joves podien conèixer les diferents entitats del tercer sector i altres agents que realitzen programes i activitats per facilitar l’accés al mercat laboral (Creu Roja, Fundació Trinijove, Fundació Èxit, Fundació Joia...). L’espai on es podien trobar les cases d’oficis i escoles gremials com el de la construcció era l’espai ‘Descobreix’.

Aquí podien conèixer i descobrir professions, ocupacions i oficis poc coneguts. A més, hi havia tallers de demostració de perruqueria, neteja de superfícies, jardineria, entre d’altres; i els joves podien participar en els diferents oficis i professions. ‘Salta al món laboral’ era un espai on podien interactuar empreses i joves. Les empreses explicaven els seus processos de selecció, la gent que busquen, quines ofertes tenen... Molt bona oportunitat perquè joves en recerca de feina aprenguin i coneguin la visió de l’empresa respecte als candidats que busquen i de les ofertes que més publiquen.

També hi havia un espai, ‘Assessora’t’, per conèixer els drets i deures laborals amb representació del Consell de la Joventut de Barcelona, de diferents Sindicats Juvenils i de la Direcció de Joventut de l’Ajuntament. ‘Prepara’t i comparteix: forma’t’ era un espai de xerrades, tallers, intercanvis de bones pràctiques i experiències professionals tant per joves com per a professionals. En aquest espai els tècnics impulsors van assistir a una xerrada molt interessant sobre «els nous dilemes dels i les joves d’avui: la inserció sociolaboral en un món diferent» a càrrec del Dr. Josep Garcia-Borés i Espí. Finalment, ‘Emprèn’ era l’espai on el jove podia conèixer el món de l’emprenedoria, com es duen a terme projectes empresarials, noves formes d’economia més col·laboratives... El jove era assessorat de manera individualitzada amb tècnics professionals de diferents entitats com Xarxa Emprèn, BIE (Barcelona Institut d’Emprenedoria) i Atípics, entre d’altres.

El Saló, emmarcat dins de la Setmana de la Formació i el Treball, ha coincidit amb el Saló de l'Ensenyament i el Saló Futura, per tant, ha estat un gran punt de connexió entre la població jove i tota l'oferta formativa i laboral.

Es calcula que prop de 10.000 visitants han passat per aquest primer saló organitzat per Barcelona Activa i l’àrea de Joventut en el marc del Pla per al Foment de l’Ocupació Juvenil de Qualitat 2016-2020.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte