El Baix Llobregat camina cap a un parc d’habitatge social

El dilluns 4 d’octubre va tenir lloc la jornada “Caminem cap a un parc d’habitatge social al Baix Llobregat", primera jornada de treball político-tècnica sobre habitatge social celebrada a la comarca, amb l’objectiu de  posar sobre la taula el debat al voltant de l’Habitatge Social per ajudar a incidir en la millora de la situació a la comarca.

La sessió, que va comptar amb una participació de prop de 50 persones procedents de 17 municipis del territori, va estar inaugurada per la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez Morales, que va donar la benvinguda a totes les persones assistents, i va posar en relleu la necessitat de poder iniciar projectes, amb la cooperació dels ajuntaments, que ajudin a millorar la situació de l’habitatge al Baix Llobregat.

A continuació, el conseller d’Acció Social, Jose A. Monteagudo Urgell, va donar el tret d’inici a la jornada de treball posant en relleu què l’habitatge és una necessitat bàsica a cobrir i que hem de continuar treballant per millorar les respostes públiques a les situacions de vulnerabilitat.

Tot seguit, l’Observatori DESC va presentar els resultats de l’estudi “Caminem cap a un parc d’habitatge social al Baix Llobregat”, document que conté una diagnosi de la situació de l’habitatge a la comarca, i propostes d’actuació per augmentar el parc d’habitatge social al Baix Llobregat.

Finalitzada la presentació del DESC, les persones assistents es van dividir en  grups de treball per debatre al voltant de les cinc propostes d’actuació proposades a l’estudi. El primer grup va debatre el Servei d’Intermediació de Pèrdua d’Habitatge, el segon la contenció de l’exclusió residencial, i el tercer, la construcció d’habitatge assequible i accessible.

El conseller d’Habitatge, Jordi Martínez Vallmitjana, va cloure la jornada posant l’accent en què sense sostre, l’estat del benestar és inexistent, i que cal mancomunar esforços per impulsar noves polítiques d’habitatge perquè ningú es quedi fora.

A la jornada va participar personal polític i tècnic dels àmbits de Serveis Socials i d’Habitatge i Urbanisme de diferents ajuntaments de la comarca, arquitectes municipals, i consellers i conselleres, i personal tècnic de diferents serveis del Consell Comarcal, fomentant un espai d’intercanvi sobre la situació habitacional als seus municipis, identificació de mancances, potencialitats i necessitats existents, tant a escala municipal com comarcal.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte