El Baix Llobregat condemna el presumpte assassinat a Esplugues d’una dona veïna de Viladecans, i manifesta el seu rebuig a la violència masclista

El Consell Comarcal i el Consell de les Dones del Baix Llobregat se sumen a la condemna dels ajuntaments d’Esplugues i Viladecans, pel presumpte assassinat aquest matí d’una veïna de Viladecans, a mans de la seva parella al domicili d’Esplugues on residien. 

El Consell Comarcal, el Consell de les Dones volen mostrar el seu condol a familiars i amistats de la víctima.

Aquest feminicidi es converteix en el tercer del 2020 a la comarca del Baix Llobregat, i en el número vint a l’Estat espanyol des de principi d'any, a més d'una menor, filla de la dona assassinada el dia de reis a Esplugues de Llobregat.

L’alcaldessa d’Esplugues, Pilar Díaz, ha manifestat que “és inacceptable que continuïn produint-se aquests crims tan execrables. Alguna cosa falla a la nostra societat quan persisteix la violència envers les dones només pel fet de ser dones”.

L'alcalde de Viladecans, Carles Ruiz, ha condemnat el fet recordant que Viladecans va ser colpejada per l'assassinat de dues dones l'any passat: "La violència masclista és una xacra social i, en aquests temps de pandèmia i d'augment de convivència en les llars, cal extremar l'atenció per part de tothom".

Tant l’Ajuntament d’Esplugues com l’Ajuntament de Viladecans, tenen previst per aquesta tarda un acte de condemna adaptat a les normes de seguretat de l’actual estat d’alarma,  i conviden a la ciutadania a sumar-se a les 19:00 hores a un minut de silenci des del lloc on trobi, perquè expressi el seu rebuig a aquest nou assassinat masclista.

Per part del Consell Comarcal, ja s’ha activat el protocol marc de dol per casos de feminicidi a la comarca del Baix Llobregat, el qual es va aprovar per unanimitat al Ple el 20 de gener d’enguany, amb l’objectiu de posar-lo a l’abast dels municipis de la comarca i facilitar a totes les víctimes un procés de reparació i recuperació de les conseqüències traumàtiques del que ha succeït, fins que aconsegueixin sentir-se recuperades.

Els consellers i conselleres comarcals manifestem el nostre rebuig davant aquest crim i aprofitem per reafirmar el nostre compromís en la lluita contra la violència masclista i la seva expressió més extrema: els feminicidis. Ni una més, ni una menys. Prou!

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte