El Baix Llobregat condemna l’assassinat d’una dona, veïna de Sant Joan Despí, i manifesta el seu rebuig a la violència masclista

El Consell Comarcal i el Consell de les Dones manifestem la nostra condemna i còndol per l’assassinat d’una dona, veïna de Sant Joan Despi, presumptament a mans de la seva parella. Aquest feminicidi es converteix malauradament en el segon del 2020 a la comarca del Baix Llobregat, i en el sisè a l’Estat espanyol en el que portem d’any, a més d'una menor, filla de la dona assassinada el dia de reis a Esplugues de Llobregat.

Els investigadors han trobat el cos de la dona cap a les 3:00 hores d’aquest dimarts al seu domicili, a Sant Joan Despí, i poc després han detingut la seva parella, a l’aeroport de el Prat, quan, pel que sembla, pretenia fugir.

Davant d’aquests fets, l’Ajuntament de Sant Joan Despí ha decretat tres dies de dol oficial a la ciutat i ha convocat un Ple extraordinari de rebuig que se celebrarà aquest dimarts a les 19:30 hores a la sala de sessions de l’Ajuntament de Sant Joan Despí. Posteriorment, a les 20 hores, tindrà lloc una concentració davant l’edifici consistorial.

Per part del Consell Comarcal, ja s’ha activat el protocol marc de dol per casos de feminicidi a la comarca del Baix Llobregat, el qual es va aprovar per unanimitat al Ple el 20 de gener d’enguany, amb l’objectiu de posar-lo a l’abast dels municipis de la comarca i facilitar a totes les víctimes un procés de reparació i recuperació de les conseqüències traumàtiques del que ha succeït, fins que aconsegueixin sentir-se recuperades.

Els consellers i conselleres comarcals manifestem el nostre rebuig davant aquest crim i aprofitem per reafirmar el nostre compromís en la lluita contra la violència masclista i la seva expressió més extrema: els feminicidis. Ni una més, ni una menys. Prou!

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte