El Baix Llobregat condemna l’assassinat d’una veïna del Prat i manifesta el seu rebuig a la violència masclista

El Consell Comarcal i el Consell de les Dones manifestem el nostre condol i condemnen l’assassinat d’una veïna del Prat de Llobregat, presumptament a mans del seu marit. El Baix Llobregat expressem, una vegada més, el nostre rebuig a les violències masclistes.

La dona ha estat trobada morta amb senyals de violència aquest matí al seu domicili per part de la policia local. El seu marit ha estat detingut. La dona rebia atenció jurídica i psicològica des de l’estiu per part del Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones. També havia estat atesa pels serveis d’Acció Social i pels Mossos d’Esquadra. No hi havia cap denúncia prèvia per violència masclista.

Per manifestar el rebuig a la violència masclista, s’ha convocat una concentració pública a la plaça de la Vila del Prat de Llobregat, aquest dilluns 2 de desembre a les set del vespre.

Els consellers i conselleres comarcals fem saber el ferm compromís de les institucions en la lluita contra aquesta xacra.

Les violències masclistes responen a causes estructurals d’un sistema patriarcal que, històricament, ha generat relacions socials desiguals entre dones i homes, i que segueix provocant discriminacions per raó de gènere en l’actualitat. Aquestes desigualtats es manifesten en l’àmbit domèstic, en les relacions laborals i econòmiques, en l’àmbit institucional i polític i, en general, en totes les esferes de la vida social. La discriminació per raó de gènere es manifesta en totes les edats i afecta tots els grups socials de forma transversal, i es troba en la base de la manifestació més extrema de les violències masclistes: els feminicidis.

Per això, fem una crida al conjunt de la societat, perquè s’impliqui en la lluita contra la desigualtat de gènere i no toleri cap discriminació per raó de gènere per petita que sembli, ni cap manifestació que la justifiqui; i perquè rebutgi de forma contundent les violències masclistes. Les lleis i les polítiques públiques també han de contribuir a prevenir la violència masclista i a protegir les dones que en pateixen i han de posar els mitjans i recursos necessaris per protegir-les i perquè puguin recuperar-se i refer les seves vides.

Qualsevol dona que pateixi violència masclista té a la seva disposició el Servei municipal d’Informació i Atenció a les Dones

Fem una crida a les dones perquè demanin l’ajut necessari davant de qualsevol indici de perill. No hi ha cap circumstància que justifiqui la violència masclista. Totes les dones tenen el dret de viure una vida plena i lliure -com també el tenen els seus fills/filles- sense patir cap tipus de discriminació ni veure’s sotmesos a l’opressió i a la violència.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte