El Baix Llobregat ha mobilitzat gairebé 400 Milions d’euros dels fons Next Generation

  • Per tipus d’entitat beneficiària, les empreses són les organitzacions que han captat més recursos econòmics
  • La indústria lidera el rànquing de receptors per sectors

Segons les dades recollides per la Generalitat de Catalunya en el marc del monitoratge dels fons Next Generation EU a Catalunya, la comarca del Baix Llobregat ha rebut fins a febrer de 2024, 398,27 milions d’euros provinents de la resolució de 141 convocatòries de diferent índole vinculades al finançament del fons del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. Aquesta xifra representa un 11% de l’import total distribuït a tot el territori català, que s’eleva fins als 3.581,14  Milions d’euros.

L’empresa és la gran beneficiària de les ajudes, en concret s’han destinat 251.928.069 € que representa un 63,3% dels fons atorgats al Baix Llobregat, seguit de l’administració local que ha sigut capaç d’atraure un 21,5% de les ajudes per valor de 85.623.433 €. Centres de recerca i formació i particulars segueixen el llistat de beneficiaris amb un 9% i 3% respectivament. Les entitats sense ànim de lucre han sigut capaços d’atraure el 2% de les ajudes totals rebudes al Baix Llobregat.

Per àmbits sectorials, més del 40% de les ajudes que rep la comarca van a parar al sector industrial, fet que remarca un cop més la característica del teixit productiu del Baix Llobregat i reforça la necessitat d’apostar per la reindustrialització com a clau de desenvolupament i impuls comarcal. La mobilitat urbana, amb un gairebé 20% dels fons és el segon sector amb més impacte i el Sistema Nacional de Ciència el tercer seguit dels àmbits de Rehabilitació d’edificis i Energies renovables.

El Fons Next Generation EU és un instrument aprovat el 21 de juliol de 2020, pel Consell Europeu que té per objecte transformar els reptes econòmics i socials derivats de la crisi generada per la pandèmia de la COVID-19 en una oportunitat per impulsar la transició ecològica i la transformació digital. Aquest mecanisme excepcional de recuperació temporal impulsa la transició cap a un país més verd, digital i resilient.

Estructurat sobre 2 instruments financers, el REACT-EU d'ajuda a la recuperació per la cohesió i els territoris d'Europa i el Mecanisme de recuperació i resiliència (MRR) que constitueix el nucli del fons de recuperació i està dotat de crèdits en concepte de préstecs i transferències directes no reemborsables. L'objectiu és restaurar el potencial de creixement de les economies de la Unió, fomentar la creació de llocs de treball i promoure un creixement sostenible.

L’AODL Reindustrialització, gràcies al Programa de suport al desenvolupament local amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social —Servei Públic d’Ocupació Estatal—, continua treballant per contribuir a la dinamització i recerca de fons Next Generation que permetin accelerar la transformació de la comarca i millorar la vida de la seva ciutadania.

Tota la informació sobre la distribució de les ajudes i el repartiment en cadascun dels municipis de la comarca està disponible a la web del departament de Fons Europeus de la Generalitat de Catalunya.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte