El Baix Llobregat per la diversitat sexual i de gènere

Segons dades del darrer informe sobre la Lgtbi-fòbia a Catalunya, l'any 2017 s'ha registrat el major increment d'incidències i agressions lgtbifòbiques des de l'aprovació de la Llei 11/2014, per a garantir els drets de lesbianes, gais, bisexuals, trangèneres i intersexuals i per eradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Agressions fisiques, verbals, amenaces o assetjament, que molt sovint no es denuncien.

Al Baix Llobregat, són diversos els municipis que ja disposen de SAI, Servei d'Atenció Integral adreçat a persones del col·lectiu lgtbi+ que hagin patit, pateixin o estiguin en risc de patir qualsevol tipus de discriminació o agressió. Al Consell Comarcal està ubicat el SAI Baix Llobregat, un servei que aten principalment a les persones dels municipis de menys de 20.000 habitants de la comarca, i a totes aquelles que no disposin d'un servei als seus municipis. 

Des del SAI Baix Llobregat s'impulsen accions de d'informació i sensibilització, i es coordina la Taula Comarcal LGBTI, un espai d'intercanvi, suport i treball en xarxa dels ajuntaments del Baix Llobregat, el Consell Comarcal i la Diputació de Barcelona. Des d'aquesta Taula es preparar l'elaboració per aquest 2019, del 1r Pla Comarcal LGBTI+ del Baix Llobregat, un document que permetrà realitzar una diagnosi clara de quina és la situació del col·lectiu a la comarca, definirà les línies estratègiques de les polítiques lgbti+ al Baix Llobregat i facilitarà el desplegament de la Llei 11/2014 a tot el territori.

Divendres 17 de maig és el Dia Mundial contra la Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i al Baix Llobregat diversos municipis han programat activitats per commemorar-ho, que podeu consultar a les imatges adjuntes.

El Baix Llobregat per la diversitat sexual i de gènere.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte