El Baix Llobregat marxa contra la violència masclista

El passat dilluns 25 novembre era el Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, per aquest motiu el diumenge 24 de novembre més de 600 persones van marxar juntes per reivindicar i exigir que es continuí lluitant per l’eradicació total d’aquesta xacra social. Els participants i les participants de la Marxa van anar a peu des de diferents punts de la comarca fins al Parc de Torreblanca on van confluïr pels volts de les dotze del migdia al plataner central del parc.

Un cop reunides totes les marxes es van fer diversos parlaments en els que hi va participar la vicepresidenta del Consell Comarcal, Lourdes Borrell, l’alcalde de Sant Just Desvern, Josep Perpinyà, i l’alcaldessa d’Esplugues de Llobregat, Pilar Díaz. Posteriorment, es va llegir el manifest per part de la guanyadora de la darrera edició del Premi Literari Delta, Ció Lerma. I per cloure l’acte els alumnes de l’Escola de Música Miquel Pongiluppi del Papiol van interpretar dues peces musicals.  Llegiu el manifest  

En l’organització de l’acte hi van col·laborar els tretze ajuntaments participants, el Consell Esportiu del Baix Llobregat i el Consell Comarcal del Baix Llobregat. La Marxa ha estat l’acció principal impulsada pel Consell de les Dones del Baix Llobregat i forma part del conjunt d’activitats organitzades amb l’objectiu de millorar la sensibilització social i la prevenció de la violència masclista. Dins d’aquest marc d’accions es va celebrar el passat dia 13 de novembre una xerrada que va comptar amb la presència destacada de Inmaculada Montalbán, magistrada i vocal del Consell General del Poder Judicial i presidenta de l'Observatorio Contra la Violencia Doméstica y de Género, que va participar en una taula rodona on es va posar sobre la taula les mancances i la situació de la gestió dels casos de violència per part dels serveis que hi intervenen, així com la necessitat de millorar la col·laboració entre experts en l'àmbit de la igualtat de gènere i contra la violència masclista.

El Consell Comarcal per la seva banda treballa durant tot l’any des de diferents aspectes de la prevenció, la sensibilització i el suport a les dones com és per exemple a través del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Baix Llobregat que entre les seves funcions hi ha la de donar suport i orientació davant d'una situació de violència familiar o masclista. A través de l’Observatori Comarcal es publica periòdicament informes trimestrals de seguiment de les dades de violència contra les dones que publica a partir de les dades de l’Observatorio contra la Violencia Doméstica y de Género (CGPJ).

Per altra banda es manté la campanya “Talla Ja”, un espai web amb imatges i missatges contra la violència masclista. Aquest any, com a novetat, s’incorporaran vídeos realitzats per joves de tot el Baix Llobregat.

 

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte