El Baix Llobregat prepara la nova convocatòria d'ajuts de menjador escolar curs 2022-2023 i tornarà a traslladar a la Generalitat la necessitat d’incloure l'alumnat de secundària i de 0 a 3 anys.

Els regidors i regidores d’Educació i Serveis Socials del Baix Llobregat s’han trobat aquest matí, per tal de preparar la nova convocatòria d’ajuts de menjador escolar per al curs 2022-2023 en la comarca, que es preveu que estigui oberta del dia 2 al 16 de maig de 2022.

El conseller d’Acció Social, José Antonio Monteagudo, ha començat la reunió informant que el Consell Comarcal ha habilitat un espai web que centralitza informació actualitzada dels serveis i recursos disponibles per a les famílies d’Ucraïna refugiades de guerra, i ha agraït la col·laboració dels serveis socials en el procés d’ajuts de menjador escolar.

A continuació, el conseller d’Educació, Jordi Gil, ha reconegut que els centres escolars i els ajuntaments de la comarca fan possible que les famílies puguin accedir als ajuts de menjador escolar, destacant el seu suport en la convocatòria anual. Així mateix, ha comunicat que al llarg del curs escolar 2021-2022 s’han atès un total de 17.859 sol·licituds de menjador i s’han atorgat,  fins a la data, 13.236 ajuts, el que suposa un increment del 10% respecte al curs anterior. Aproximadament el 13% dels ajuts atorgats han estat del 100% del cost de menjador escolar i la resta del 70% del cost.  Entre el 80-85% de les famílies que van sol·licitar un ajut ho fan fer de manera telemàtica, mitjançant la web del Consell Comarcal del Baix Llobregat i, per tant, es consolida aquest sistema que es va engegar en plena pandèmia l'any 2020.

Per la seva part, la coordinadora de l’Àrea d’Educació i Cultura, Mª Amor Rodríguez ha informat del procediment de la nova convocatòria i dels circuits previstos per destinar els ajuts a l'alumnat de segon cicle d’infantil, primària i secundària (on hi hagi servei de menjador escolar). Es fa especial atenció al tractament dels col·lectius específics més vulnerables. S’incideix en què la pandèmia de la COVID-19 ha deixat uns efectes econòmics que encara estan presents i que coincideix ara amb la crisi derivada de la invasió d’Ucraïna. Aquests factors fan pensar en un possible increment de sol·licituds pel curs vinent que continuaria amb la tendència a l’alça que s’ha produït en la darrera dècada. S'ha informat també, que els infants que estan arribant d'Ucraïna a causa de la guerra s’estan escolaritzant i tenen accés als ajuts de menjador escolar actualment.

Al seu torn, els regidors i regidores han incidit en reivindicar de nou els ajuts de menjador de l'alumnat de secundària més vulnerable d'escoles públiques, i que es van perdre quan van desaparèixer els menjadors escolars a causa de la jornada compactada. Aquest fet, desatent l'alumnat i incrementa la segregació escolar. Des del Consell Comarcal s'ha informat que està previst realitzar en breu, un estudi d’abordatge dels ajuts de menjador en secundària.

També s'ha destacat la necessitat de reivindicar els ajuts de menjador escolar a l’ensenyament de 0 a 3 anys.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte