El Baix Llobregat reclama un fons de cooperació local extraordinari per afrontar la crisi

Els alcaldes i alcaldesses de la comarca es van reunir el dijous 11 de juny, amb la consellera de la Presidència, Meritxell Budó i el conseller d'Interior, Miquel Buch i els seus equips de treball, per tal de traslladar-los els seus dubtes respecte de la situació actual en què ens trobem i els neguits de cara al futur més pròxim.

La Presidentavainiciarla sessió agraint l'assistència a totes les persones participants i posant en valorel pes que la comarca del Baix Llobregat té sobre el conjunt de Catalunya. Des de la Generalitat es va reconèixerel paper que han tingut els ajuntaments, i els consells comarcals, com a administracions que estan en primera línia de la ciutadaniadavant d'aquesta situació sense precedents.

Tot seguit la Presidentadel Consell Comarcal va donarpas als alcaldes i alcaldesses, que en les seves intervencions van posarde manifest la seva preocupació per poder encarar amb les màximes garanties les dificultats que planteja el futur més immediat.

Entre elsaspectes més destacables va estarla necessitat de finançament. Des de les alcaldies es va reiterarque cal un fons de cooperació local extraordinari per fer front a les despeses derivades d'aquesta crisi social i econòmica que ens ha portat la pandèmia.

També es va reclamarmés informaciói coordinació entreels diferents nivellsd’administracions, i es va reivindicarque cal reforçar els canals de comunicació amb els ajuntaments, recordantque aquestssón les administracions que estan a peu de carrer i que han demostrat que són capaces de treballar units, i estan disposats a col·laborar i a treballar, moltes vegades, més enllàde les seves possibilitats. Així mateix es va incidir en què cal fer una diagnosi dela situació viscuda i plantejarsolucions cara el futur.

La incertesa sobre si passarem a la tercera fase i en quines condicions ho farem, va estar una altra preocupació que es va plantejar a la reunió, es va exposarque calen noves directrius de socialització, així com la necessitat de coordinació i major implicació dels municipisa l'hora d'aprovar protocolssobre els diferents plans de desescalament.

Des de la Generalitates varecordarque seguimen una situació d'emergència i que haurem de continuar amb les mesures que s'han pres fins ara perquè hi ha risc de rebrots, en aquest sentit van apuntarque no estem en una situació de seguretat plena en què ens podem plantejar el retorn a la vida ordinària en la qual ens trobàvem abans de la pandèmia.

Així mateix van informarque la pròxima setmana tindran enllestit un esborrany d'un decret llei que regularà la nova normalitat, que contemplarà la solidaritat social, la corresponsabilitat, mesures de protecció i regularà l'espai públic, l'àmbit educatiu, els espais de treball i el transport públic entre d'altres.

Per altra banda, també van informarque ahir el govern va aprovar una partida extraordinària de 14 milions per fer front als danys causats pelstemporalsGlòria i Dana.

Per finalitzar la sessió, la Presidenta EvaMartínez va agrairla voluntat de cooperació i de diàleg de la Generalitat, i va recordarque elsobjectius prioritarisdel Consell Comarcal en aquests moments són la col·laboració, la cooperaciói el treball de forma conjuntaentre totes les administracionsimplicades.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte