El Baix Llobregat reivindica una solució davant les incidències del servei elèctric al territori

Els alcaldes i les alcaldesses dels municipis de menys de 20 mil habitants de la comarca, han traslladat aquest matí a la Direcció General d’Energia, les reiterades deficiències del subministrament elèctric en el territori.

En una trobada organitzada per la presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, i el conseller de Política Territorial,  Jesús Naharro, els alcaldes i alcaldesses de la comarca han reivindicat davant el director general d’Energia, Manel Torrent, i el subdirector general d’Energia, Francisco Sabio, les deficiències que pateix la comarca pel que fa a l’estat de les infraestructures i la distribució de l’energia elèctrica, les incidències registrades, i el malestar generalitzat que hi ha entre la ciutadania.

Des de les diferents alcaldies s’ha manifestat la manca d’atenció per part de la companyia elèctrica Endesa i s’ha fet palès en la necessitat d’establir un canal directe entre ajuntaments i la companyia per a poder atendre les demandes municipals. Des de la comarca es considera imprescindible millorar els canals de comunicació per a ser més executius i més efectius.

Una altra reivindicació de la comarca ha estat el sentiment de desemparament per part de la Generalitat i s’ha posat en relleu la necessitat que des de la Direcció General d’Energia es facin les gestions necessàries perquè en la major brevetat possible, hi hagi un pla d’inversions que vingui a resoldre la situació actual. 

Arran de les darreres tempestes Dana, Glòria, així com de les intenses pluges del mes d’abril, des del Consell Comarcal es va iniciar un procés de recollida de dades dels 30 municipis de la comarca, per tal d’identificar les irregularitats i mancances, i poder conèixer la situació actual del servei de subministrament, detectar els punts conflictius i les incidències registrades, i estimar les futures demandes d’ampliació de la capacitat de subministrament. 

Dels resultats, presentats avui a la Direcció General d’Energia, es destaquen aspectes com els talls de subministrament elèctric en el servei, que es donen tant a conseqüència de condicions climàtiques, com per manca de manteniment i inversions al territori, o la valoració negativa de la qualitat del servei, que ve donada en gran part per la dificultat en la comunicació amb l’empresa subministradora.

El pla d’inversions en infraestructures d’ENDESA a Catalunya pel trienni 2021-2023, destina a la comarca del Baix Llobregat una inversió de 50,5 M € que representa un 7,28% del total d’inversions, quan el consum elèctric de la comarca és el 10,41% del total de Catalunya i la població el 10,76%.  Des del Consell Comarcal es continuaran realitzant els tràmits necessaris per aconseguir un pla d’inversions que s’adeqüi a les necessitats de la nostra comarca.

 

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte