El CECBLL posa en marxa l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat 2020

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, en col·laboració amb l’Institut Ramón Muntaner, ha posat en marxa la primera edició de l’Escola d’Estiu del Baix Llobregat 2020.

Aquesta primera edició girarà entorn el sistema alimentari arrelat en la producció agrícola i en tot el sector primari, reivindicant el Parc Agrari com a espai de producció d’aliments de rellevància estratègica en l’entorn metropolità.

També donarà a conèixer la persistència i la capacitat d’innovació de l’agricultura del Baix Llobregat i els sistemes de proveïments de Barcelona, i recordarà que l'alimentació és una necessitat primària i un dels elements bàsics per a la vida de les persones.

L’Escola constarà de tres ponències que es podran seguir pel canal de Youtube del Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat.

El dimecres 17 de juny a partir de les 12 hores, tindran lloc les primeres ponències, “El passat i el present de l’agricultura al Baix Llobregat”, a càrrec de la historiadora Gemma Tribó. I “Història del proveïment i l’alimentació del s. XIV al XX” a càrrec de la també historiadora Mercè Renom.

El dijous 18 de juny a partir de les 12h, la gerent del Parc Agrari del Baix Llobregat, Gemma Francès presentarà “La producció agrícola al Baix Llobregat el segle XXI”, i l’advocat d’urbanisme i medi ambient, Rafael Bellido parlarà de “L’Agricultura al Baix Llobregat. Planejament i gestió del Territori”.

La primera edició finalitzarà el divendres 19 de juny amb la ponència “L’alimentació i la resiliència urbana al segle XXI” de la mà del director del PEMB, Oriol Estela, que tindrà lloc a les 18h, i amb una taula rodona que es podrà seguir a  partir de les 19h.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte