El CES del Baix Llobregat celebra la seva darrera sessió d’aquest mandat

La seu del Consell Comarcal, ha acollit aquest dilluns 6 de març, el darrer Plenari del Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat d’aquest mandat.

La presidenta del Consell Comarcal, Eva Martínez, ha iniciat la sessió fent un balanç dels darrers quatre anys i posant en valor aquest òrgan per la seva capacitat per sumar esforços i arribar a grans consensos davant reptes difícils com els que hem viscut aquesta legislatura. Un òrgan que ha estat imprescindible per afrontar una crisi com la que ens ha deixat la pandèmia de la Covid, i a la que vam fer front aprovant el Pacte del Baix Llobregat per un impuls econòmic i social.

A continuació, la presidenta de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, ha posat en relleu el Fons de Prestació concedit als vuit consells comarcals de la província de Barcelona, que ha fet possible la realització de 6 processos de reindustrialització, i ha manifestat el compromís de la Diputació de Barcelona per continuar treballant en aquesta línia.

Seguidament, la presidenta ha donat la paraula a la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, Lourdes Borrell, que ha introduït la feina feta per la consultora Clúster Development en el projecte de consulta i assistència tècnica per a la transformació del Sector Industrial al Baix Llobregat. La consultora per la seva part, ha presentat els resultats i les properes passes del projecte, ressaltant els principals reptes estratègics, i els beneficis que han tingut les empreses que han participat. Gràcies a l’actuació de la consultora, podem disposar d’informació de les empreses lligades al sector de l’automoció i les seves necessitats d’adaptació i transformació de cara a la implantació del vehicle elèctric.

El següent punt de l’ordre del dia, ha estat la presentació de l’oferta i demanda formativa d'FP al Baix Llobregat. Situació actual, mancances, necessitats i propostes d’acció. Informe elaborat per l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat, que pretén impulsar el debat i la reflexió sobre l’FP a la comarca.

Tot seguit s’ha procedit a votar la Declaració de la Taula tècnica de l’FP del CISE, sobre l'FP al Baix Llobregat. Declaració que manifesta l’aposta de la comarca per potenciar i valoritzar la Formació Professional com a eix prioritari per donar resposta als desafiaments als quals s’enfronten persones i empreses, i millorar i articular un sistema integral de formació i qualificacions professional pel treball al territori. La Declaració ha estat aprovada per unanimitat, i serà elevada al pròxim Ple del Consell Comarcal.

La sessió ha continuat amb la presentació, per part de la consellera de Desenvolupament Econòmic i Estratègic, de les principals línies d’activitat i projectes que el Consell Comarcal del Baix Llobregat està desenvolupant a través de la seva Oficina de Projectes Europeus.

El darrer punt de l’ordre del dia ha estat l’aprovació de les accions operatives del Manifest de reindustrialització del Baix Llobregat.

En el torn de paraules, sindicats i patronals, han agraït la feina feta pel Consell Comarcal en aquest mandat, un mandat que ha estat fructífer, tot encoratjant a continuar treballant en la mateixa línia per abordar els reptes que encara queden pel davant. La presidenta ha tancat la sessió agraint l’assistència de les persones participants, i els comentaris rebuts.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte