El cicle de webinars de suport a la Reindustrialització del Baix Llobregat tanca amb la participació d’un centenar de persones

Un centenar de tècnics i tècniques de les promocions econòmiques de la comarca, han participat en els 4 seminaris web organitzats pel Consell Comarcal, en el marc de les polítiques de suport a la indústria com a resposta del Manifest de Reindustrialització, aprovat fa un any pel Consell Econòmic i Social del Baix Llobregat.

En el primer taller organitzat, es va presentar directori Catalonia Industry Suppliers, que gestiona el departament d’Intel·ligència de Mercat d’ACCIO com a cercador empresarial que agrupa els proveïdors industrials catalans amb més potencial exportador, els classifica per sectors, i mostra en detall els seus principals productes.

L’objectiu de la presentació va ser donar a conèixer aquesta eina de la qual ja formen part  612 empreses del Baix Llobregat, al personal tècnic municipal, perquè puguin impulsar-la al teixit empresarial del seu municipi i augmenti la presència de la comarca a l'ecosistema exportador.

La subdirecció general d’Inversió Industrial del Departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya va ser l’encarregada del segon taller, en el que es va informar sobre les ajudes a projectes de reindustrialització i altres inversions productives i de millora de la competitivitat, alineats amb el Pacte Nacional per la Indústria. El suport per als processos de reindustrialització estarà obert fins al 15 de novembre de 2023.

La tercera xerrada va tractar sobre els Plans de Desplaçament d’Empreses, dels quals 14 dels 113 aprovats a Catalunya, pertanyen a organitzacions del Baix Llobregat, així com la convocatòria d’ajuts pendent de sortir de l’Autoritat del Transport Metropolità. En el taller es va incidir també en la necessitat d’identificar projectes conjunts entre empreses i administracions de la comarca per millorar la mobilitat laboral i sostenible dels polígons de la comarca.

Finalment, i per concloure les activitats del primer semestre, i també amb l’objectiu de donar a conèixer les ajudes UNICO polígons industrials, lligades al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència finançat per la Unió Europea - Next Generation EU, la Secretaria de Telecomunicacions i Transformació Digital de la Generalitat de Catalunya, va dur a terme una reunió informativa per presentar la convocatòria per a la concessió de les subvencions per reforçar la connectivitat en polígons industrials i centres logístics.

La convocatòria, que estarà oberta fins al 31 d’octubre de 2023, permet subvencionar fins al 80% del cost de la instal·lació, que a banda d’estar localitzada en alguna de les denominades zones blanques -UNICO amb dificultat d’accés a la banda ampla i ha de ser executada per una persona instal·ladora acreditada.

La celebració dels webinars no només permet ampliar el coneixement actualitzat sobre temes d’interès per al teixit empresarial i el desenvolupament socioeconòmic, sinó que també permet  tenir contacte directe amb els interlocutors d’altres administracions responsables de la matèria.

El cicle de webinars de suport a la Reindustrialització ha estat possible gràcies al Programa de suport al desenvolupament local amb el cofinançament del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministerio de Trabajo y Economía Social —Servei Públic d’Ocupació Estatal—, i actualment s’està treballant en la planificació dels temes d’interès pel personal tècnic municipal fins a finals d’any.

Imatges addicionals: 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte