El Congrés de les Dones del Baix Llobregat distingit millor iniciativa social col·lectiva als premis de Reconeixement Cultural del Baix Llobregat

El Cèntric Espai Cultural del Prat de Llobregat va acollir divendres l’onzena edició dels Premis Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, organitzats pel Centre d’Estudis Comarcals.

El Congrés de les Dones del Baix Llobregat, impulsat pel Consell Comarcal i pel Consell de les Dones del Baix Llobregat, va estar distingit millor iniciativa social col·lectiva.

La consellera de Feminismes, Vicky Castellanos Núñez, va recollir aquest guardó, destacant que el Baix Llobregat és l’únic territori de l’Estat que celebra regularment congressos de dones des de fa ja 20 anys. El primer congrés es va celebrar l’any 2002 a Sant Boi de Llobregat, l'any 2004 Sant Feliu de Llobregat va acollir el segon, el tercer el 2008 a Viladecans, el quart el 2012 a Gavà, el cinquè el 2018 a Castelldefels, i el recent 6è Congrés de les Dones del Baix Llobregat, es va celebrar a Cornellà sota el lema #weareone #somuna #somosuna.

Aquests congressos són un espai de trobada, de cohesió, de sororitat, de participació, espais molt necessaris i que ens permeten posar les bases sobre les quals es dissenyen i planifiquen les polítiques feministes per als pròxims anys.

Aquest és el segon reconeixement que rep el Congrés de les Dones del Baix Llobregat, l’any 2019, després de la celebració del 5è Congrés, el Consell de les Dones va resultar guanyador de la categoria Ribera Solidària dels Premis El Llobregat, en reconeixement de la seva excel·lent feina pel bé comú.

A més, ha estat incorporat al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals, impulsat per la Fundació Pi i Sunyer i la Federació Catalana de Municipis, per representar una aportació innovadora i de qualitat i que pot servir de referència per a altres territoris.

Els Premis de Reconeixement Cultural que atorga el Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat són un reconeixement des de la cultura. Tenen la voluntat de guardonar persones, associacions, institucions o empreses que hagin destacat en experiències culturals, ecològiques, socials o econòmiques que contribueixin des del Baix Llobregat al desenvolupament sostenible, a la pluralitat i a fer una societat del segle XXI més conscient i integradora.

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte