El Consell Comarcal aconsegueix el Segell Infoparticipa

El Consell Comarcal del Baix Llobregat obté per primer cop el Segell Infoparticipa, un guardó atorgat pel nou grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la UAB, com a reconeixement a la transparència informativa dels webs de les administracions públiques locals: ajuntaments, consells comarcals i diputacions.

Aquesta és la cinquena edició en què s’avaluen els webs dels consells comarcals, i la primera en la qual el Consell Comarcal del Baix Llobregat aconsegueix assolir la puntuació requerida per obtenir el Segell. En les edicions anteriors havia aconseguit distincions de categories inferiors, Reconeixement en la cinquena edició i Menció en sisena.

En aquesta edició s'ha reduït el nombre total d'indicadors, però s'ha pujat el nivell d'exigència de qualitat de la informació, no sent suficient què la informació hi sigui, sinó que s'ha de poder trobar amb facilitat, ha d'estar totalment actualitzada i ha de ser comprensible.

A partir dels 48 indicadors establerts pel ComSET, basats en la Llei de Transparència del 2013, en el cas dels consells comarcals i les diputacions, s'atorga el Segell Infoparticipa a les institucions que assoleixen un mínim d'un 85% d'indicadors positius. Dels 41 consells comarcals, només sis han obtingut el segell Infoparticipa: l'Alt Penedès, el Baix Llobregat, el Gironès, el Moianès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental.

Les avaluacions han estat realitzades pel grup de recerca resultant de la fusió del LPCCP –grup impulsor de l’Infoparticipa- i Publiradio, i notificades a les institucions guardonades. Quan la situació sanitària ho permeti, es realitzarà l’acte presencial de lliurament del Segell Infoparticipa a les administracions distingides .

El Mapa Infoparticipa és una eina impulsada pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la UAB l'any 2012 per fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador (que presideix la catedràtica emèrita de filosofia de la UAB Victòria Camps i està integrat per membres de l'associació catalana i de la federació de municipis, de l'oficina antifrau, del col·legi de periodistes i del món acadèmic), encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip. Ara, el LPCCP s’ha fusionat amb el grup de recerca Publiràdio per formar el nou grup Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET), responsable del Mapa Infoparticipa.

 

Cerca

 

 

@ccbaixllobregat

  Subscriu-te al canal RSS

Consell Comarcal del Baix Llobregat

Parc Torreblanca N-340 pk 1249

08980 Sant Feliu de Llobregat

 Tel.: 936852400   Fax:936851868

 Contacte